Kom genieten in De Graasj

ine

Werk, zorg, leren en ontmoeten. Daar draait het om bij De Graasj in Roermond. Een plek om lekker te eten, het atelier te bezoeken en waar kinderen zich kunnen uitleven in de binnenspeeltuin. En waar u een gezellige buurtactiviteit kunt organiseren.

graasj

Voormalige Ford-garage
Nicole Crutzen, senior medewerker Leefbaarheid, licht de rol van Wonen Limburg in het project toe. “De Graasj is een voormalige Ford-garage in Roermond en eigendom van Wonen Limburg. In 2013 zochten we een maatschappelijke invulling van de garage als ontmoetingsplek. Toen legden we samen met sociale onderneming Rendiz de basis voor ‘De Graasj’. Later haakte ook zorginstelling PSW aan bij het project. Vanuit een overleg met de gemeente Roermond, die op zoek was naar een inloophuis voor mensen met dementie, ben ik zelf betrokken geraakt bij De Graasj. De Graasj is hier een perfecte locatie voor. Nu is het zover: dankzij de inspanningen van Rendiz en PSW is De Graasj een feit!  

Ontwikkelen talent
“Rendiz en PSW gaan er ongetwijfeld voor zorgen dat De Graasj dé ontmoetingsplek van Roermond wordt”, vervolgt Nicole enthousiast. “Waarbij ik het zorgaspect ook erg geslaagd vind. Cliënten van PSW werken bij De Graasj, bijvoorbeeld in het atelier of het restaurant. Zorgprofessionals zorgen ervoor dat zij hun talenten optimaal ontwikkelen. Onze huurders in de wijk kunnen als vrijwilliger helpen of gewoon gezellig binnenlopen voor een goed gesprek of om mee te doen aan een workshop. Ook kunnen buurtbewoners een bingo, eetavond of een vergadering organiseren.”

If you can dream it, you can do it
Vivian Kersten, projectleider van De Graasj bij Rendiz, vertelt meer over de combinatie werk, zorg en leren. “Rendiz ontwikkelt vastgoedprojecten waarbij commerciële, maatschappelijke en zorgdiensten worden gecombineerd. Mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt komen via PSW, de gemeente of het UWV bij ons terecht. Wij bekijken of we deze mensen een passende werkplek kunnen geven, zoals bij De Graasj. Onze zorgprofessionals zorgen voor een professionele begeleiding, de vrijwilligers voor een stukje praktische begeleiding. Zo helpen we mensen met een beperking om hun dromen waar te maken. Onze slogan is niet voor niks ‘If you can dream it, you can do it.”

“Een plek die echt bij onze cliënten past”
Eveline van Lier werkt via PSW als zorgprofessional bij De Graasj en begeleidt cliënten die in het atelier werken. “Ik bespreek met hen wat zij graag willen: waar willen ze staan in de maatschappij? Dat kan bijvoorbeeld zijn ‘werken in een restaurant’. Dan maken we een plan en gaan we stap voor stap die droom realiseren. Ik ben erg blij met de nieuwe locatie van ons atelier. Doordat er nu ook een restaurant en een kinderspeeltuin in het pand zitten, hebben we meer mogelijkheden om onze cliënten in te zetten op een plek die echt bij ze past.”

Zelf iets organiseren?
Wilt u een leuke buurtactiviteit organiseren of zoekt u een gezellige plek om te vergaderen? 
Ziet u het zitten om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij De Graasj?
Neem contact op met De Graasj via 0475 – 745060 om de mogelijkheden te bespreken. Of kijk op www.degraasjeroermond.nl

Uitgelicht

Zoeken