Gitte Kroes is talentmakelaar bij Wonen Limburg

Marian Gielen

Gitte Kroes is iemand die niet goed stil kan zitten. Ze zet zich graag in voor de mensen uit haar wijk.

Gitte
Ze deed bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij een zorgorganisatie. En ze bracht een grote groep vrijwilligers bij elkaar voor het herstel van een oude kloostertuin. Die wordt nu gebruikt als buurttuin. Daar ontmoette ze Ilona Kil van Wonen Limburg. Na een aantal gesprekken maakte die haar enthousiast voor de vacature talentmakelaar bij Wonen Limburg. Als talentmakelaar is Gitte de verbindende kracht tussen bewoners, en tussen professionals en bewoners.

Iedereen heeft een talent
“Als talentmakelaar zoek ik steeds naar mensen die iets voor hun wijk willen doen”, vertelt Gitte. “Iedereen heeft wel een talent om in te zetten voor een ander. Alleen weten mensen dat vaak niet van zichzelf en van elkaar. Daarom ga ik met iedereen het gesprek aan. De een zorgt voor zijn ouders. De ander kan breien of haken. En weer een ander houdt van tuinieren. Ik probeer mensen te koppelen aan dingen die in hun buurt gebeuren. Zo kunnen ze hun talent inzetten voor een fijnere woonomgeving.”

Gezelligheid terugbrengen
De baan als talentmakelaar past goed bij Gitte. Dankzij al haar vrijwilligerswerk kent ze heel veel mensen. “Eigenlijk ben ik gewoon doorgegaan met wat ik altijd al deed”, lacht ze. “Namelijk: mensen bij elkaar brengen. Dat vind ik belangrijk. Ik ben geboren en getogen in mijn buurt. Vroeger kende iedereen elkaar. Mensen groetten elkaar. Die gezelligheid mis ik nu weleens. Via mijn werk wil ik die goede sfeer terugbrengen in de buurt.”

Uitgelicht

Zoeken