Een winkel van bijzondere waarde

Ine Rutten

Drie jaar lang joeg Xander Hendriks zijn droom na: een eigen winkel met ‘cadeautjes van bijzondere waarde’, zoals hij het zelf omschrijft. Dankzij de ondersteuning van het project To Do kan hij nu elke ochtend de rode loper uitrollen voor zijn winkeldeur in de Venrayse Poststraat. Daar opende hij onlangs Cadeautjes van Moeder Aarde.

Meteen de telefoon gepakt

“Ik heb acht jaar met veel plezier lesgegeven op een basisschool”, vertelt Xander. “Totdat ik ziek werd. Toen kwam ik in een situatie waarin je liever niet terecht komt, ook financieel gezien.” Zodra hij kon, besloot Xander zijn passie te volgen en ondernemer te worden. “Drie jaar lang heb ik plannen gemaakt, met de gemeente overlegd en andere voorbereidingen getroffen. Net toen ik mijn idee voor de zoveelste keer in de ijskast wilde zetten, las ik een artikel over To Do in het weekblad Peel en Maas. Ik heb meteen de telefoon gepakt.”

Goed in je vel

Via To Do kreeg Xander begeleiding, bijvoorbeeld bij de verbetering van zijn ondernemingsplan. Maar hij kreeg ook praktische tips, zoals: leg eens een rode loper voor de deur, dat valt lekker op. Hij volgde bovendien een verkooptraining, zodat hij zijn enthousiaste klanten zo goed mogelijk van dienst kan zijn. “Dat soort praktische hulp past heel goed binnen de filosofie van Wonen Limburg”, vertelt Kansmakelaar Roeland Cleuren. “De keten Wonen-leren-werken is een van onze speerpunten. Mensen die werk doen dat ze leuk vinden, zitten beter in hun vel en dragen daardoor bij aan een positieve sfeer in de buurt.”

Meer over Wonen-leren-werken

To Do is een van de projecten voor werken en leren waaraan Wonen Limburg meewerkt. Een ander succesproject is Go4It, dat erop inzet het beste te halen uit jongeren in onze regio. Meer informatie over onze ambities op dit gebied staat op de pagina Speerpunt Wonen-leren-werken.

Aanmelden voor To Do

Weet u iemand in de regio Venray die graag wil deelnemen aan To Do? Neem gerust contact op met onze Kansmakelaar Roeland Cleuren voor meer informatie of aanmelding. Per mail: roeland.cleuren@wonenlimburg.nl. Of telefonisch via ons WoonAdviesTeam: 0800-2881.


Bekijk Xanders winkel online op www.cadeautjesvanmoederaarde.nl.

Hieronder ziet u beelden van de feestelijke  opening.

 

Uitgelicht

Zoeken