Thuis in Leunen

Ine Rutten

“Als je ergens een mening over hebt, moet je zorgen dat je erbij bent. “ Dat is het motto van Willy Traa. “Alleen dan kun je meepraten en zorgen voor verandering. Mijn hele leven ben ik al actief, eerst met werk, later ook met vrijwilligerswerk en bestuurswerk. En bij dat laatste ligt mijn hart. Logisch dus dat ik betrokken ben geraakt bij de Huurdersvereniging Noord-Limburg en vervolgens bij het Gezamenlijk Overleg Huurdersorganisaties (GOH). Ik vind dat je tijd en moeite moet investeren in gedegen achtergrondkennis, want alleen dan ben je een goede gesprekspartner.”Thuis in Leunen

Na een drukke dag op het kantoor van de huurdersorganisatie is het voor Willy fijn thuis komen in Leunen. Ze woont daar met veel plezier samen met haar man Siem. “Lekker rustig, met al het goeds van Venray op fietsafstand. We wonen in een gemengde buurt: jong en oud, alles door elkaar.
De mensen hebben tijd en aandacht voor elkaar. Aan het autoluwe pleintje waar ons huis staat, is het contact met de buren prima: gezellig, maar niet té. Voor één buurvrouw heb ik echt bewondering. Dat is Annie.” Aldus Willy.

Bewondering voor Annie

Annie Spronck woont net als Willy aan het pleintje aan de Rector Nabbenstraat. “Ik heb bewondering voor haar als mens. Annie werkt, zit in het pleincomité, doet van alles. Ze is echt een aanjager: ze houdt hier de boel bij elkaar”, vertelt Willy.

Altijd druk
 
“Eigenlijk ben ik altijd bezig”, zegt Annie enthousiast. “Samen met anderen organiseer ik bijvoorbeeld het pleinfeest. Ik haal senioren op voor koffie met vlaai in de tent op het plein. ’s Avonds krijgen kinderen er friet en vanaf half negen is er een barbecue. Het kost tijd om alles te organiseren, maar het is zo leuk als het een succes is.”

Geven en krijgen

“Ons gezin heeft veel van Leunen gekregen”, vertelt Annie. Haar zoon Paul heeft een achterstand. “Er is altijd goed op hem gelet. Iedereen accepteerde hem en zo is het nog. Paul is echt gegroeid: hij doet vrijwilligerswerk en is helemaal op zijn plek. Daar ben ik zo blij mee. Fijn dat dat in onze gemeenschap kan!”

Meer informatie over Leunen vindt u op www.leunen.nl.

Uitgelicht

Zoeken