De overeenkomst tussen uw adres en uw keukenkastjes: data

Marian Gielen

Data zijn niks anders dan stukjes informatie. Uw adres in ons huurdersbestand is een voorbeeld van data. Dat uw keukenblok al 17 jaar in uw huis staat, is ook een voorbeeld van data. Data die wij verzamelen en bewaren.

Ger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het liefst willen we alle data precies op tijd hebben. Als we de keuken te vroeg vervangen, is dat zonde van het geld. Als we het te laat doen, krijgt u misschien last van lekkage. Data moeten dus op het juiste moment bij ons zijn.

Ten tweede willen we data zo slim mogelijk combineren. Als we weten dat u binnenkort verhuist, wachten we nog even met de keuken vervangen. Tot het huis leegstaat. Zo werkt het ook op grote schaal. Als we een hele buurt gaan opknappen. Of als we ergens een nieuwe wijk willen bouwen: slim combineren van data is de sleutel.

We hebben mensen als Joop in dienst om slim met data om te gaan. Dat is handig voor ons. Maar wat ik nog veel belangrijker vind: hoe dragen data bij aan het geluk en de gezondheid van onze bewoners? Hoe zorgen we dat zij meer keuze hebben? Meer wooncomfort? In huizen die nog beter passen bij hun levensfase? 

Op die vragen proberen we als organisatie nu een antwoord te geven. We zijn ervan overtuigd dat we ons werk dankzij data nog slimmer kunnen doen. In deze uitgave van In de buurt van Joop leest u hoe. 

Ger Peeters
Bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken