Maak kennis met Maril

ine

Maril Donkers (55 jaar) woont in Weert. Vanwege een chronische vermoeidheidsziekte moest ze in 2014 verhuizen naar een appartement met een lift. Het wonen in de Geertenhof bevalt haar heel goed. Hieronder vertelt ze waarom ze zo graag in de Geertenhof woont.

Maril

Meteen aan de slag
“We hebben een ontzettend mooie ontmoetingsruimte in ons gebouw. Die werd jammer genoeg niet zo veel gebruikt. Er was wel een vereniging actief in het gebouw, die meteen vroeg of ik vrijwilligerswerk wilde doen. Graag! Met negentien vrijwilligers zetten we nu de schouders eronder. Er is elke dag iets te doen in de Geertenhof.”

Koersballen en sjoelen
“De afgelopen jaren hebben we allerlei spullen aangeschaft: een koersbalmat, sjoelbakken en een dartboard. Ik ben elke dag wel even in de ontmoetingsruimte aanwezig. Omdat ik de hele dag met mijn telefoon liep, raakten sommige andere bewoners daar ook in geïnteresseerd. Zo kwamen we op het idee om een tabletcursus te organiseren. Dat was zo’n succes dat we die nu ook in een ander woongebouw hebben gegeven. En er volgen er meer!”

Ieder zijn eigen plek
“Ik vind het belangrijk dat iemand zo lang mogelijk in zijn eigen huis kan wonen. Zo zijn er meerdere dementerende bewoners die we regelmatig bij hun voordeur ophalen. Na bijvoorbeeld het koersballen brengen we ze netjes weer thuis. Iedereen accepteert en steunt elkaar in de Geertenhof. Ik denk altijd: wat wij hier kunnen, dat moet overal toch kunnen?”

 

Uitgelicht

Zoeken