'Welkom thuis': ons thuisvestingsconcept

Ingrid Bekker

Het idee van de creatie van een 'thuis' is niet zo maar ontstaan. Onze medewerkers stonden met huurders aan de wieg van het thuisvestings- en dienstverleningsconcept.

Medewerkers Wonen Limburg gaan creatief aan de slag

Het ontstaan van 'Welkom thuis'

'Welkom thuis' is de benaming van ons thuisvestingsconcept. Dit concept kwam tot stand met zogenaamde 'dreamteams' die nadachten over vragen als:
- Wat bepaalt een ‘thuis’?
- Wanneer voel je je thuis?
- Wat heb je daarvoor nodig?
- Hoe werk je thuis op kantoor?
- Hoe komen we door dit concept dichter bij onze huurders te staan?
Het thuisvestingsconcept zoals dat er nu staat is een vertaling van de bevindingen, ervaringen en ideeën van onze dreamteams. Hierbij vroegen wij ook wat huurders vinden en wensen als het gaat om hun huis, hun buurt, hun leefomgeving en Wonen Limburg.

Van opdracht tot concept

In deze dreamteams zaten medewerkers uit alle disciplines van onze organisatie en ook huurders. Samen werkten zij aan een huisvestings- en dienstverleningsconcept. Onderzocht werd op welke manier we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Dienstverlening naar huurders en belanghebbenden, maar ook de interne dienstverlening. Gekeken werd naar de ontwikkeling van vernieuwende diensten die enerzijds aansluiten bij het nieuwe Wonen Limburg en anderzijds het bewijs vormen van onze nieuwe koers.

We doken zelfs in het leven van onze huurder! Onze medewerkers mochten een hele dag én soms ook een nacht in het leven van een huurder stappen. We kwamen in gesprek over het thuisgevoel en ieders woonomgeving. En over hoe huurders Wonen Limburg ervaren: wat is goed en wat kan beter. Het waren mooie gesprekken samen. De informatie die we ophaalden, laten we zien in ons thuisvestings- en dienstverleningsconcept.

Ingericht als een woonhuis

De nieuwe buurtwinkels zijn geen traditionele kantoren. Een balie komt u bij ons niet meer tegen; wel een uitnodigende ontvangsttafel en een open leefkeuken. Een woonkamer voor ontmoetingen, een werkkamer voor intensieve arbeid en een studeerkamer om in stilte te kunnen werken. Zo is de kantoorinrichting voor zowel de buurtwinkels als ons hoofdkantoor. Een huiselijke omgeving waar onze bezoeker zich meteen thuis voelt. En door gebruik te maken van de modernste faciliteiten en prettige, flexibele werkplekken is het ook een thuis voor onze medewerkers. Zij zoeken afhankelijk van hun werkzaamheden de werkplek die op dat moment het beste past en werken volgens Het Nieuwe Werken papierarm.

Conceptbeeld van een 'woonkamer'

 

Uitgelicht

Zoeken