Samenwerken op het gebied van wonen en zorg

Ingrid Bekker

Zorginstelling en woningcorporatie slaan de handen ineen in het duurzame woonzorgservicecomplex Sevenheym in Sevenum. “Een groot succes en voor herhaling vatbaar”, zegt adviseur bouw en huisvesting Ron van de Molengraft van De Zorggroep.

Zorg uit handen

In de groepswoningen Sevenheym (locatie Schoutstraat)  van De Zorggroep wonen mensen met dementie. De appartementen erboven zijn in eerste instantie bedoeld voor hun partners. “Dit is een mooi concept”, meent Ron. “De zorg voor de cliënt met dementie is overgedragen aan onze medewerkers, maar de echtparen hoeven elkaar geen dag te missen.” Toch bleek het niet voor ieder stel mogelijk om samen naar ’t Valdere te verhuizen. Momenteel wonen daarom ook huurders in de appartementen die geen band hebben met de zorgvragers. “Dat gaat prima samen”, aldus Ron.

Blik op de toekomst

In de nieuwbouwwoningen wordt gebruikgemaakt van duurzame oplossingen om te verwarmen en te koelen. Ron noemt de combinatie van appartementen van Wonen Limburg, de groepswoningen en het naastgelegen verzorgingshuis Sevenheym zeer toekomstbestendig. “Als bewoners van Wonen Limburg later hulp nodig hebben, is de drempel naar onze zorg laag.” Ook in de samenwerking met Wonen Limburg ziet hij perspectief: “De Zorggroep zit net als Wonen Limburg door de gehele provincie. We weten elkaar te vinden en weten goed wat we aan elkaar hebben. Een prima combinatie dus.”


 

Uitgelicht

Zoeken