Homepage

 • Wooncoöperatie: bewoners zelf aan zet 03 november 2017

  Een wooncoöperatie is een samenwerking van bewoners die zelf hun woningen beheren en onderhouden. Dat is een hele onderneming, maar het levert ook veel op. Bewoners kunnen namelijk – in overleg met elkaar – heel veel dingen zelf bepalen. Zoals wie er voor de woningen in aanmerking komen en hoe het onderhoud geregeld wordt. In Nederland zijn nog niet zoveel huurders een eigen wooncoöperatie begonnen. Terwijl het voor sommige huurders heel interessant kan zijn.

 • Welkom nieuwe bewoners Hornehoof Weert 02 november 2017

  Na een bouwperiode van 18 maanden was het donderdag 26 oktober zover. De eerste bewoners ontvingen de sleutels van hun nieuwe huurwoning van Wonen Limburg. Op donderdag 2 november overhandigen we de sleutels aan de nieuwe bewoners van de laatste van de 59 appartementen.
  De groepswoningen en appartementen van Land van Horne zijn eind dit jaar klaar voor bewoning.

 • 6 zaken die u gemakkelijk zelf regelt 30 oktober 2017

  Het WoonAdviesTeam van Wonen Limburg staat klaar voor al uw vragen en opmerkingen. Maar wist u dat u heel veel dingen ook gemakkelijk en snel zelf kunt afhandelen? Hier leest u hoe!

 • Wordt u Wonen Limburg in het klein? 30 oktober 2017

  Steeds meer mensen willen zelf iets te zeggen hebben over hun huis en woonomgeving. Dat vinden wij een goede ontwikkeling, want betrokken bewoners zorgen voor meer stabiliteit en meer gemeenschapszin. Daarom zoekt Wonen Limburg voortdurend naar manieren om bewoners hierbij te ondersteunen.

 • Theo, een man met passie voor energie 30 oktober 2017

  “Natuurlijk wil ik wel wat vertellen over mijn werk als Energiecoach!”, luidde de enthousiaste reactie van energiecoach Theo van de Laar. En nu zit hij voor ons, een man met een vriendelijk gezicht en ogen die voortdurend glinsteren. Theo is een man met passie voor alles wat hij doet. Sinds juni vorig jaar zet hij zich in als energiecoach voor Wonen Limburg. En dat bevalt hem heel goed.

 • De winnaars van de Buurttaarten zijn bekend 25 oktober 2017

  Er kwam een grote stroom aan reacties op onze oproep voor de Wonen Limburg Buurttaart op Facebook. Wat mooi om te zien dat zoveel mensen klaarstaan voor elkaar en voor de buurt. Uit alle inzendingen kozen we twee prijswinnaars. We feliciteren Janneke Vaessen, Brand 1786 in Maasbree en Corrie Boom van de Schout in Venray van harte als winnaars van Buurttaarten.

 • Wereld Alzheimer Week: Een terugblik 25 oktober 2017

  In de Wereld Alzheimer Week (van 18 tot en met 24 september) hebben medewerkers van Wonen Limburg zich ingezet om dementie breed onder de aandacht te brengen. Voor mensen met dementie is het van belang dat ze mee kunnen blijven doen in onze maatschappij. Dat betekent dat we de samenleving moeten voorlichten en informeren om zo toe te groeien naar dementievriendelijke gemeenschappen.

 • Online forum van start!

  Wellicht bent u al uitgenodigd voor ons online forum. Hierin kunt u meepraten en stemmen op ideeën van bewoners, Wonen Limburg of zelf goede ideeën plaatsen.

Uitgelicht

Zoeken