Nieuws

 • Op Koningsdag zijn we gesloten 24 april 2017

  Op donderdag 27 april zijn al onze buurtwinkels gesloten. Ook is er dan geen avondopenstelling. Vrijdag 28 april staan we weer graag voor u klaar.

 • Verduurzaming van 4.000 huurwoningen 20 april 2017

  De komende vier jaar gaan we maar liefst nog eens 4.000 huurwoningen verduurzamen. Daarmee halen we de doelstelling om in 2020 voor ons hele woningbezit (26.000 woningen) gemiddeld energielabel B te hebben. Door gebruik te maken van de beschikbare subsidie (STEP) kunnen de werkzaamheden uitgevoerd worden zonder extra huurverhoging voor de huurder. De besparing op de energierekening komt daarmee volledig ten goede aan de bewoners.

 • Samen werken aan zelfstandig wonen 21 april 2017

  Wonen Limburg, de gemeente Horst aan de Maas en de gemeente Venray willen er samen voor zorgen dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarom hebben de drie partijen deze week afspraken gemaakt over de uitvoering van woningaanpassingen in huurhuizen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het verwijderen van drempels of het aanpassen van een badkamer.

 • Waar gemeenten ons (en u!) op mogen afrekenen 20 april 2017

  Met de gemeenten in ons werkgebied maken we jaarlijks zogenaamde ‘prestatieafspraken’. Daarin leggen we vast waar de gemeente ons dat jaar op mag afrekenen: hoeveel huizen we bouwen, hoeveel mensen uit een bepaalde doelgroep we huisvesten, en ga zo maar door.

 • Mogelijk nieuwe functie voor Schuttersveld 20 april 2017

  Wonen Limburg en de gemeente Venray gaan samen de mogelijkheden bekijken om het voormalige verzorgingshuis Schuttersveld geschikt te maken als tijdelijke woonruimte voor één- en tweepersoons huishoudens. Het onderzoek is naar verwachting voor de zomer klaar.

 • Sleuteluitreiking nieuwe bewoners Kompaswoningen America 13 april 2017

  Vandaag krijgen huurders van de Kompaswoningen in America hun sleutels. Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Wim Hazeu, bestuurder Wonen Limburg, Marco Hesp, voorzitter van de Dorpsraad en Bob Vostermans, wethouder heetten de nieuwe bewoners van harte welkom thuis.

 • Tijdelijk geen entreekosten bij Huurdersabonnement 14 april 2017

  Wonen Limburg neemt u veel onderhoud aan uw woning uit handen. Maar sommige kleine klussen en reparaties zijn uw eigen verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld het vegen van de schoorsteen, het schoonmaken van de dakgoot of het bijwerken van kitvoegen.

 • 3 dingen die u moet weten over prestatieafspraken 07 april 2017

  Elk jaar zit Wonen Limburg met de gemeente om de tafel om ‘prestatieafspraken’ te maken. Daarin leggen we samen vast wat we het komende jaar in die gemeente gaan doen. Het zijn officiële afspraken, waarop de gemeente ons kan afrekenen. Sinds kort is de huurdersvertegenwoordiging ook partner in die gesprekken. Wat moet u weten over de prestatieafspraken?

 • Uitkomsten VvE-onderzoek zijn bekend 07 april 2017

  Eind 2016 hield Wonen Limburg een onderzoek onder bewoners die in een woongebouw wonen, waar een Vereniging van Eigenaren actief is.

 • Bewoners Hof Lektrisch Frenske blij met nieuwe binnentuin 31 maart 2017

  De binnentuin van Hof Lektrisch Frenske is weer een gezellige plek voor de ruim 40 bewoners van het appartementengebouw aan de Markt 117 in Panningen. Nelly Nieskens, bewoner van een van de appartementen: ‘De binnenplaats was kaal en troosteloos. Helemaal geen plek om met mooi weer eens fijn te gaan zitten. ’s Nachts voelde het er zelfs een beetje unheimisch omdat het terrein niet afgesloten kon worden.’ Reden voor een groepje bewoners om eens met Wonen Limburg aan tafel te gaan. Ze stelden een projectplan op en legden dit aan ons voor. ‘Wonen Limburg was meteen enthousiast over ons idee en wilde wel een bijdrage leveren", vertelt Nieskens.

 • KWH Huurlabel behouden! 27 maart 2017

  De waardering voor onze dienstverlening wordt maandelijks onderzocht door KWH (Kwaliteit Woondiensten Huursector). Dit keurmerk staat garant voor een goede dienstverlening en is gebaseerd op onderwerpen die huurders belangrijk vinden. Maandelijks sturen zij hiervoor vragenlijsten naar onze huurders om te vragen hoe de dienstverlening loopt.

 • Wijziging openingstijden Buurtwinkel Urmond 23 maart 2017

  Met ingang van maandag 3 april past Wonen Limburg de openingstijden aan van de Buurtwinkel Urmond. Voortaan zijn we open op vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur.

 • Archief

Zoeken