Eerste rondleiding op en rondom Aurora

Marian Gielen

Zaterdag 16 april was de kick-off van de rondleidingen op en rondom Aurora. Bewoners Leo en Hessel zijn al vanaf de start nauw betrokken bij het kunstproject. Aan hen dan ook de eer om de eerste groep genodigden, waaronder Marita Muller directeur Strategie en Organisatieadvies van Wonen Limburg en Tatjana Korbmacher van de Bewoners Commissie Aurora, mee te nemen in de geschiedenis van Aurora, te vertellen over het kunstwerk en wat het project voor de bewoners betekend heeft en dat nog steeds doet.

Rondleiding Aurora

Aurora zorgt voor kleur
Samen met de bewoners van Aurora, Stichting Street Art en Wonen Limburg, is onder leiding van kunstenaarscollectief Boa Mistura, dit imposante kunstwerk tot stand gekomen. Aurora is niet zomaar een kunstproject. Het heeft gezorgd voor reuring, verbinding en toevallige ontmoetingen. Aurora is anno 2022 een plek waar bewoners zich thuis voelen, elkaar (her)kennen en respecteren. En met trots vertellen dat ze in Aurora wonen. Aurora als kunstproject verfraait niet alleen de stad, het verbindt. 

“In het hart van elke Winter leeft een trillende Lente” 
Deze slogan is met grote letters geschilderd op het woongebouw Aurora. Een slogan dat symbool staat voor Heerlen, Aurora en haar bewoners. Het draait om perspectief op een nieuwe toekomst. Vanuit die achtergrond geven bewoners Leo en Hessel rondleidingen op en rondom Aurora. 

Bekijk het kunstwerk met eigen ogen
De volgende rondleidingen staan gepland op zaterdag 23 en zondag 24 april tijdens het IBA Open weekend. De rondleidingen zijn het hele jaar vrij te boeken voor iedereen. Boeken kan via www.tickli.nl. Prijs per persoon €3,50. Inclusief koffie, thee, iets lekkers, een set ansichtkaarten en een folder met informatie over Aurora.

Uitgelicht

Zoeken