Nieuws

 • Samenwerking bekrachtigd met BAM Wonen in de wijkontwikkeling Keent en Moesel in Weert 09 juli 2024

  BAM Wonen heeft de aanbesteding gewonnen voor de eerste fase van de gebiedsontwikkeling Keent en Moesel in de gemeente Weert. BAM Wonen gaat dit samen met het gerenommeerde architectenbureau Martens Willems & Humblé architecten uit Maastricht uitvoeren.

 • Nieuwe bewoners Disselhof in Horst vieren oplevering 05 juli 2024

  Donderdag 4 juli vierden de nieuwe bewoners van Disselhof de oplevering van hun woning. De nieuwbouw op de hoek Venloseweg/ Van Douverenstraat in Horst bestaat uit 9 sociale huurappartementen, 17 koopappartementen en 10 patiowoningen (koop). Wethouder Roy Bouten en Wonen Limburg bestuurder Rufa Lieben feliciteerden de bewoners met hun nieuwe onderkomen en onthulden samen met twee bewoners een picknickbank waar men gezellig bij elkaar kan komen.

 • Aangepaste openingstijden tijdens de zomervakantie 04 juli 2024

  De vakanties zijn in aantocht. Ook onze medewerkers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Dit betekent dat we in de maanden juli en augustus met minder medewerkers de buurtwinkel bezetten. Natuurlijk willen we u toch zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom hebben we onze openingstijden aangepast.

 • Nieuwe huurbedrag voor huurbetaling in juli aangepast? 27 juni 2024

  In april ontving u het voorstel voor de jaarlijkse huuraanpassing. Vanaf 1 juli betaalt u een nieuwe huurprijs. In veel gevallen passen wij het nieuwe huurbedrag in onze administratie aan en soms moeten huurders dit zelf bij de bank regelen.

 • Wonen in het groen voor jong en oud, bouw van 336 Woningen in Geusseltpark Maastricht in volle gang 26 juni 2024

  De bouw van 336 nieuwe woningen in het Geusseltpark in Maastricht vordert gestaag. Dit project biedt een mix van middenhuur appartementen, koopappartementen, sociale huurwoningen en woningen speciaal voor jongeren, allemaal gesitueerd in een prachtige, groene omgeving. De contouren van deze nieuwe woonwijk worden steeds duidelijker en vormden afgelopen woensdag een mooie achtergrond voor een feestelijk moment met de projectpartners en belangstellenden.

 • Feestelijke opening verbouwing Vincent Depaul in Panningen 06 juni 2024

  Op woensdag 6 juni werd de afronding van de verbouwing van ‘gebouw 94’ van zorgcentrum Vincent Depaul in Panningen op een feestelijke manier gevierd. Onder toeziend oog van Sylvia Meulensteen, bestuurder zorgcentrum Vincent Depaul, Ger Peeters, bestuursvoorzitter Wonen Limburg en genodigden, bewoners en medewerkers, knipten burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas en één van de Lazaristen een lintje door dat de officiële opening symboliseerde.

 • Partnerschap Wonen Limburg en Ad Hoc is nu officieel 04 juni 2024

  We zijn op zoek geweest naar een partij die voor ons het leegstandbeheer optimaal kan organiseren. Vooral voor een aantal herstructureringsprojecten in Limburg. Die partij hebben we gevonden in Ad Hoc en de opdracht is aan hen gegund. Op donderdag 30 mei werd hiervoor de overeenkomst getekend.

 • Jaarverslag 2023: navigeren door een perfecte storm 16 mei 2024

  2023 was een jaar waarin we regelmatig het gevoel hadden dat er om ons heen een perfecte storm gaande is. Veel problemen stapelen zich op juist in de wijken en dorpen waar Wonen Limburg als sociale huisvester actief is. Onze bewoners hebben te maken met maatschappelijke uitdagingen, slechte gezondheid, financiële problemen en achterstanden. Huurverlagingen, huurbevriezing en energieplafonds hebben veel mensen wat verlichting gegeven.

  Laten we met elkaar de schouders eronder blijven zetten. Zodat we samen werken aan een goede toekomst van de Limburgse wijken en dorpen.

 • Betaal NIET voor een cursus om sneller een woning te krijgen 01 mei 2024

  Wij waarschuwen voor organisaties die beloven om u via een cursus te leren hoe u sneller in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Dit is oplichting. U krijgt niet eerder een woning toegewezen door het volgen van de cursus. Ook leert u geen 'handige trucjes' om eerder in aanmerking te komen voor een woning. U heeft er helemaal niets aan.

 • Overeenkomst nieuwbouwproject Petrusberg Sint Odiliënberg ondertekend 30 april 2024

  Op maandag 29 april hebben Ger Peeters, bestuursvoorzitter van Wonen Limburg en Martijn van Toor, directeur van Ekowood Houses de samenwerkingsovereenkomst ondertekend van het project Petrusberg in Sint Odiliënberg. Op de locatie van het voormalige verzorgingshuis aan de Willem-Alexanderlaan in Sint Odiliënberg komen in totaal 31 zeer duurzame woningen, bestaande uit 15 appartementen en 16 levensloopbestendige woningen.

 • Onderzoek flora en fauna 20 maart 2024

  Wonen Limburg treft bij een groot deel van haar woningbezit energiebesparende maatregelen. Hierbij wordt van ons verwacht dat we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Omgevingswet’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen.

 • Rufa Lieben benoemd als tweede bestuurder 14 maart 2024

  De voorzitter van onze Raad van Commissarissen, Kees van der Luijt, is verheugd te kunnen meedelen dat Rufa Lieben-Van Kan per 1 maart benoemd is tot nieuwe bestuurder. Rufa werkt ruim negen jaar bij Wonen Limburg, de afgelopen zes jaar als Compliance & Risk Officer, en begon haar carrière in de bankwereld. Samen met Ger Peeters zal zij het tweehoofdig bestuur van Wonen Limburg vormen waarbij Ger Peeters de rol van voorzitter vervult.

 • We bundelen onze krachten met Bouwstroom Limburg 12 maart 2024

  Het bouwtempo van nieuwe woningen moet omhoog waarbij de betaalbaarheid van sociale huurwoningen gegarandeerd moet blijven. Vijf woningcorporaties bundelen daarom hun krachten onder de noemer Bouwstroom Limburg. De bestuurders van corporaties HEEMwonen, Wonen Limburg, Wonen Zuid, Servatius en Maasvallei ondertekenden hiervoor de samenwerkingsovereenkomst voor een gegarandeerde levering van 1.000 conceptwoningen in de komende vijf jaar. De aanbestedingsprocedure start op 15 maart.

 • Bouw Donderhof in Roermond feestelijk van start 08 maart 2024

  Gisteren werd de start bouw van de Donderhof op de Donderberg in Roermond feestelijk ingeluid in aanwezigheid van omwonenden en partners. Dit unieke nieuwbouwplan wordt gerealiseerd in het hart van de Donderberg op de braakliggende locatie hoek Kasteel Hornstraat en Donderbergweg. Donderhof is een kleinschalig woonzorgcentrum met specifieke aandacht voor cultuur sensitieve zorg.

 • Wonen Limburg nieuwe eigenaar van dsm-firmenich kantoor Heerlen 22 december 2023

  Wonen Limburg wordt de nieuwe eigenaar van het dsm-firmenich kantoor en het bijbehorende terrein in Heerlen. We gaan het kantoorgebouw transformeren naar een moderne, duurzame woon-leefomgeving met een mix van 161 huur- en koopappartementen en een scala aan gemeenschappelijke voorzieningen voor bewoners en inwoners van de stad Heerlen. Dit is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen Wonen Limburg, dsm-firmenich en gemeente Heerlen.

 • 81 appartementen in voormalig ING kantoor in Heerlen 20 december 2023

  Onlangs zijn wij eigenaar geworden van het al jaren leegstaande kantoorgebouw van ING in Heerlen. We gaan er in totaal 81 appartementen in maken.

 • Samenwerkingsovereenkomst herontwikkeling Gutjesweg 19 december 2023

  Op donderdag 30 november ondertekenden wethouder Meessen namens de gemeente Nederweert en Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg, een realisatieovereenkomst voor de ontwikkeling van een nieuwe wijk aan de Gutjesweg in Budschop. De ondertekening markeert de samenwerking voor de aanpak van het gebied van de (voormalige) gemeentewerf en voormalige brandweerkazerne. De gebiedsontwikkeling richt zich o.a. op betaalbare huurwoningen, betaalbare koopwoningen en woonwagenstandplaatsen.

 • Verduurzaming woningen nog steeds in volle gang 08 december 2023

  Sinds 2011 voeren we energiebesparende maatregelen uit aan onze woningen. Dat is goed voor het milieu, we verlagen hiermee de woonlasten voor onze bewoners én het wooncomfort van de woning neemt toe.

 • Feestelijke start nieuwbouw aan de Raadhuisstraat in Panningen 11 december 2023

  De nieuwbouw aan de Raadhuisstraat is op vrijdag 1 december feestelijk van start gegaan met een eerste steen legging. Wethouder Wanten en bestuurder Ger Peeters metselden samen, onder toeziend oog van bouwpartner BAM Wonen Zuid, het begin van een wand. Met deze symbolische handeling is een officieel startsein gegeven voor de nieuwbouw van een woongebouw met 22 sociale huurappartementen. Naar verwachting zijn de appartementen eind 2024 klaar voor de nieuwe bewoners.

 • Vacature Lid Raad van Commissarissen 24 november 2023

  We zoeken wij een maatschappelijk betrokken toezichthouder met kennis van duurzaamheid en nieuwe bouwconcepten én ervaring met innovatieve concepten en ontwikkeling in de gebouwde omgeving.

 • Hoogste punt bereikt nieuwbouw Disselhoff Horst 16 november 2023

  Woningbouwproject Disselhoff in Horst heeft het hoogste punt bereikt. Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, bedankten wij samen met Van Stiphout Projectontwikkeling de harde werkers op de bouwplaats. Dit gebeurde met een frietlunch tussen de middag en een gezamenlijke proost op het eind van de werkdag. In het project op de hoek van de Venloseweg en de Van Douverenstraat in Horst komt een mix aan koopwoningen, koopappartementen en ook negen sociale huurappartementen.

 • Statenleden brengen werkbezoek aan de Donderberg 27 oktober 2023

  In het kader van het introductieprogramma ‘PS on tour’ brengen nieuwe statenleden van de provincie Limburg werkbezoeken aan verschillende plekken in Limburg. Op deze manier krijgen de statenleden een praktische indruk van hetgeen leeft en speelt in de provincie. Ook de wijk Donderberg in Roermond stond op vrijdag 27 oktober op het programma.

 • Nieuwbouw 23 zorgappartementen bereikt hoogste punt 30 oktober 2023

  In maart dit jaar is Locabouw uit Sittard gestart met de nieuwbouw van 23 ruime en betaalbare zorgwoningen in het sociale huursegment. Wij realiseren er samen met ontwikkelaar Holikiday B.V. en zorgondernemer Het Andere Wonen een prettige en veilige woonplek voor kwetsbare ouderen met een zorgindicatie. Inmiddels is het hoogste punt in de bouw bereikt en dat werd met alle partijen gevierd. Verwachting is dat in het voorjaar van 2024 de zorgondernemer de nieuwe bewoners kan verwelkomen.

 • Wat was het mooi! 01 december 2023

  Op zaterdag 7 oktober toverden we ons Wonen Limburg Huis in Roermond om tot Verhalenfestival.

 • Fotografie van woningen 18 oktober 2023

  Door het hele jaar heen zijn fotografen op pad om foto’s te maken van onze woningen. Dat doen we omdat we van een aantal woningen geen foto’s hebben. Of de foto’s zijn niet meer up-to-date, omdat de afgelopen jaren veranderingen zijn aangebracht. Denk hierbij aan zonnepanelen, nieuwe ramen etc.

 • Bewonerskrachten op pad in Heerlen 09 oktober 2023

  In Heerlen zijn een aantal enthousiaste bewoners gestart als bewonerskracht. Vrijwilligers met hart voor hun buurt. Ze houden een oogje in het zeil en melden onveilige situaties aan één van de vier woningcorporaties of aan de gemeente Heerlen. Wonen Limburg werkt samen met Weller, Woonpunt en Vincio Wonen samen omdat we allemaal woningen hebben in deze buurten. Samen met de nieuwe bewonerskrachten willen we de Heerlense buurten Eikenderveld en Meezenbroek schoner en veiliger maken.

 • Aanval op systeem onderhoudspartner Coen Hagedoorn 08 augustus 2023

  Vandaag ontving een aantal huurders van ons in de regio Heerlen een e-mail van Coen Hagedoorn Bouwgroep. Deze onderhoudspartner van Wonen Limburg laat in de mail weten dat er op 15 juni 2023 een digitale aanval plaatsvond op hun systeem. In de mail laten ze weten dat ze een uitgebreid onderzoek hebben laten doen en dat ze geen gevolgen voor huurders verwachten. Toch vond het onderhoudsbedrijf het belangrijk de betreffende huurders alsnog persoonlijk te informeren.

 • 400 keer Dank je Wel 07 juli 2023

  Met meer dan 400 vrijwilligers vierden we afgelopen woensdag en donderdag de Dankjeweldagen in ons Wonen Limburg Huis.

 • Terugtreden lid Raad van Commissarissen 30 juni 2023

  De afgelopen weken is er een maatschappelijke discussie ontstaan rondom de verhuur van vastgoed in eigen bezit door commissarissen en bestuurders bij woningcoöperaties.

 • Welkom nieuwe bewoners 26 juni 2023

  Afgelopen dagen verwelkomden we de bewoners van de acht nieuwe woningen aan de Annadaelstraat in Sittard. We wensen de bewoners heel veel woongenot in hun nieuwe huis.

 • KWH label behouden 26 juni 2023

  De huurders van Wonen Limburg waarderen de kwaliteit van onze dienstverlening zodanig dat de dienstverlening voldoet aan de uitgangspunten van het keurmerk KWH-Huurlabel. Dit betekent dat de geldigheidsduur van het label wordt verlengd tot 25 maart 2025 (wordt voor twee jaar afgegeven). KWH staat voor Kwaliteit Woondiensten Huursector.

 • Nieuwbouw 253 studio's en appartementen in Maastricht 14 juni 2023

  Vandaag tekenden we de koopovereenkomst voor de nieuwbouw van twee woongebouwen vlakbij het Geusseltpark in Maastricht. In het najaar starten we met de bouw van in totaal 80 appartementen en 173 studio's. In de loop van 2025 verwachten we de nieuwe bewoners te kunnen verwelkomen in hun nieuwe huis.

 • Onderzoek flora en fauna 05 juni 2023

  Wonen Limburg treft bij een groot deel van haar woningbezit energiebesparende maatregelen. Hierbij wordt van ons verwacht dat we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Wet Natuurbescherming’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen.

 • Vervanging appartementen Prins Bernardstraat Venray 06 juni 2023

  Op 16 mei heeft het college van B&W van de gemeente Venray ingestemd met de plannen voor een nieuw appartementencomplex op de Prins Bernhardstraat in Venray. De 12 appartementen die er nu staan, worden gesloopt en vervangen door nieuwe, sociale huurwoningen. De gemeenteraad beslist in het najaar over deze plannen.

 • Jaarverslag 2022: In de haarvaten van de samenleving 11 mei 2023

  Wat waren we blij dat we in 2022 weer op een normale manier contact konden hebben met onze bewoners en onze collega’s gewoon weer ‘live’ konden ontmoeten. Helaas niet normaal was de start van de oorlog in Oekraïne, de daarmee gepaard gaande vluchtelingen en de enorme prijsstijgingen van energie, boodschappen en bouwkosten.

  Ontwikkelingen die maar weer duidelijk maken hoe belangrijk het is dat we ons als maatschappelijke organisatie in de haarvaten van de samenleving bevinden.

 • Nieuwbouw woonzorgcomplex in Geleen 11 mei 2023

  We zijn gestart met de nieuwbouw van in totaal 67 zorgappartementen voor zorgorganisatie Daelzicht. Aan de Beneluxlaan in Geleen is Burgt Bouw gestart met deze nieuwbouw. Naar verwachting biedt het gebouw vanaf de tweede helft van 2024 aan 67 cliënten van Daelzicht een fijn nieuw thuis.

 • Huuraanpassing per 1 juli 2023 26 april 2023

  Anders dan in voorgaande jaren volgt de huurverhoging van 2023 niet de inflatie. Gelukkig maar, want die was erg hoog. In plaats daarvan is het uitgangspunt de gemiddelde loonstijging van 2022. De meeste huurders in de gereguleerde sector krijgen dit jaar een huurverhoging van maximaal 3,1%. Bij woningcorporaties zal het vaak minder zijn, want gemiddeld mag de huur van hun woningen 2,6% omhoog. Huurders in de vrije sector krijgen een hoger percentage: maximaal 4,1%.

 • Conditiemetingen in uw wijk 25 april 2023

  Wij treffen bij ons hele woningbezit conditiemetingen, dat zijn inspecties die betrekking hebben op het buitenonderhoud. Wij kijken naar de conditie van onze woningen. De uitkomst van deze metingen geeft ons jaarlijks inzicht waar we het beste kunnen investeren. Elk jaar voeren we deze metingen uit van januari t/m december.

 • Belastingdienst geeft inkomensindicaties van huurders in een sociale huurwoning 29 maart 2023

  Misschien heeft u afgelopen tijd een brief van de Belastingdienst ontvangen, waarin staat dat wij een indicatie van uw huishoudinkomen hebben opgevraagd. Hieronder leest u meer over het waarom van deze brief.

 • Wonen Limburg transformeert deel voormalige vleesverwerkingsfabriek ‘Swinnen Meat’ naar 24 sociale huurappartementen 27 maart 2023

  Wonen Limburg tovert een deel van de voormalige vleesverwerkingsfabriek ‘Swinnen Meat’ aan de Beemdenstraat in Weert om tot 24 sociale huurappartementen. Hiermee streeft Wonen Limburg ernaar om de toenemende vraag naar sociale huurwoningen zo goed mogelijk in te vullen, met hergebruik van het bestaande gebouw. Aan het einde van het jaar verwacht Wonen Limburg de appartementen op te leveren.

 • Nieuwbouw woonzorgzone in Borgharen 08 februari 2023

  Op een mooie plek aan de Maas in Borgharen hebben we bouwgrond gekocht van zorgorganisatie Envida. Op deze plek aan de Bovenstraat zijn wij van plan in totaal zo'n 42 appartementen te gaan bouwen. Mooi gelegen rondom een grote binnentuin kan men er wonen eventueel mét zorg. Met deze nieuwbouw maken we het mogelijk dat mensen uit de regio die zorg nodig hebben, in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De plannen worden nog verder uitgewerkt en we verwachten in 2025 te kunnen starten met de nieuwbouw.

 • Aankoop deel vastgoed van Lazaristen in Panningen 06 februari 2023

  Onlangs heeft de Congregatie der Missie (de Lazaristen in Panningen) een deel van haar vastgoed verkocht aan Wonen Limburg. Het eigendom van de zorggebouwen die worden gehuurd door zorgcentrum Vincent Depaul gaan over naar Wonen Limburg. Het Missiehuis St. Jozef met de monumentale kapel blijft eigendom van de Congregatie.

 • Partners continueren samenwerking met Huis van Morgen 17 januari 2023

  Het Huis van Morgen in Panningen kan blijven rekenen op steun van haar partners.

 • Feestelijk moment bouw sociale huurwoningen in Maasbree 18 januari 2023

  Eind vorig jaar is BAM Wonen gestart met de bouw van 18 duurzame huurwoningen in het plan In den Bosch Maasbree, nadat de gemeente Peel en Maas de vergunning verleende aan woningcorporatie Wonen Limburg. De woningen worden gebouwd aan de Dormansgoed en de Vlasbemt in Maasbree. Om de vliegende start van de bouw te vieren werd op 18 januari een feestelijk moment georganiseerd. De bestuurders van zowel de gemeente als Wonen Limburg mochten symbolisch een bouwelement met de kraan op zijn plek zetten. Naar verwachting worden de woningen al voor het begin van de zomer opgeleverd.

 • Archief

Zoeken