Nieuwbouw woonzorgcomplex in Geleen

helen

We zijn gestart met de nieuwbouw van in totaal 67 zorgappartementen voor zorgorganisatie Daelzicht. Aan de Beneluxlaan in Geleen is Burgt Bouw gestart met deze nieuwbouw. Naar verwachting biedt het gebouw vanaf de tweede helft van 2024 aan 67 cliënten van Daelzicht een fijn nieuw thuis.

Daelzicht Geleen start bouw

Daelzicht biedt haar cliënten met een verstandelijke beperking een passende woonomgeving; zelfstandig als het kan, met zorg als dat nodig is. De moderne nieuwbouw wordt ter vervanging van huidige Daelzicht-locaties in Zuid-Limburg gebouwd. Het gebouw beschikt over 67 ruime zorgappartementen, 6 huiskamers en diverse algemene ruimten en kantoren. Het terrein wordt parkachtig ingericht en heeft 30 eigen parkeerplaatsen. Daelzicht huurt het woon-zorggebouw voor de duur van 20 jaar van Wonen Limburg.

 

René Clement, directeur Vastgoed van Wonen Limburg: ‘We zijn ontzettend blij dat we met Daelzicht de samenwerking aangaan op het gebied van wonen en zorg op deze plek in Geleen. Het woon-zorggebouw ligt op een unieke locatie; middenin de wijk verrijkt het de woon-zorgzone die je er al aantreft en draagt het bij aan meer variëteit. Deze uitbreiding sluit goed aan bij de visie van de gemeente Sittard-Geleen om zo bij te dragen aan het verbeteren van het woon- en leefklimaat van deze wijk.’

 

 

Wonen in de wijk

Nicole Weijers-Huijerjans, directeur Zorg van Daelzicht is enthousiast: ‘Wij bieden bewoners een eigen appartement waarin zij zich thuis voelen en zij familie en vrienden kunnen ontvangen. Naar eigen behoefte kunnen cliënten gebruikmaken van de gezamenlijke woonkamer. Bij Daelzicht zijn we flexibel. Onze begeleiding is 24 uur per dag in de buurt en past haar ondersteuning aan de behoefte van de cliënt aan. Van ondersteuning bij de persoonlijke verzorging en huishoudelijke hulp tot samen boodschappen doen of een wandelingetje maken.’

 

Joep Rutten, manager Zorg bij Daelzicht, vult Nicole aan: “We onderhouden ook goed en regelmatig contact met onze toekomstige buren. Zij kunnen straks mogelijk een rol spelen in het leven van de bewoners. Een betrokken buurt is een goede start om onze cliënten een volwaardige plek in de maatschappij te gunnen. Daelzicht onderzoekt graag mogelijkheden in de wijk om dat vorm te geven. Van samen koffie drinken tot boodschappendienst en van knutselclub tot meehelpen in een winkel. Er zijn al mooie samenwerkingen tot stand gekomen. We kijken uit naar de eerste buurtbarbecue!”

 

Win-win voor de wijk en haar bewoners

Momenteel woont een aantal cliënten van Daelzicht in woningen van de corporatie in Geleen en Sittard. ‘Betaalbaar en prettig kunnen wonen is niet vanzelfsprekend, zeker gezien de krapte op de huidige woningmarkt. Met het straks vrijkomen van deze appartementen verwachten we weer een groot aantal mensen blij te kunnen maken met een fijne plek om te wonen.’, aldus Clement van Wonen Limburg.  

 

A+++ én toekomstbestendig

Het zeer energiezuinige woongebouw voldoet aan de BENG-norm. Dit houdt in dat het gasloos is, een beperkte energiebehoefte heeft (door PV-panelen en een hoge isolatie) en voorzieningen heeft om hittestress te voorkomen. Ook heeft ontwikkelaar Bergvast B.V. met het ontwerp van dit gebouw rekening gehouden met een mogelijk toekomstige verandering van de woonbehoefte en is het gebouw eenvoudig aan te passen naar bijvoorbeeld reguliere woningen.

 

Uitgelicht

Zoeken