Bewonerskrachten op pad in Heerlen

ine

In Heerlen zijn een aantal enthousiaste bewoners gestart als bewonerskracht. Vrijwilligers met hart voor hun buurt. Ze houden een oogje in het zeil en melden onveilige situaties aan één van de vier woningcorporaties of aan de gemeente Heerlen. Wonen Limburg werkt samen met Weller, Woonpunt en Vincio Wonen samen omdat we allemaal woningen hebben in deze buurten. Samen met de nieuwe bewonerskrachten willen we de Heerlense buurten Eikenderveld en Meezenbroek schoner en veiliger maken.

bewonerskrachten

Samen sterker
Weller, Woonpunt, Wonen Limburg en Vincio Wonen hebben samen met Strategische Wijkaanpak (SWA) gezocht naar bewoners die zich willen inzetten voor hun buurt. De bewonerskrachten maken wekelijkse wandelrondes door de buurt en geven gebreken en onveilige situaties door aan de wijkbeheerders van de corporaties of gemeente. Die zorgen dan voor een passende oplossing. De bewonerskrachten hebben ook een sociale functie in de buurt: ze werken er aan dat alle bewoners zich thuisvoelen in de buurt. 

Er zijn 9 bewonerskrachten verdeeld over twee teams: 5 bewoners in Eikenderveld en 4  in Meezenbroek. Op dinsdag 3 oktober zijn de certificaten uitgereikt, een feestelijk moment voor de vrijwilligers. De bewonerskrachten hebben in de afgelopen weken geleerd waar ze op moeten letten en hoe ze hun buurtgenoten kunnen benaderen. De twee teams zijn nu klaar voor de praktijk en gaan op pad in Meezenbroek en Eikenderveld. 

Michelle, bewonerskracht in Meezenbroek: 
“Vorig jaar kwam ik in de wijk Meezenbroek te wonen, ik werd met open armen ontvangen door mijn huidige buren. Dat is zo fijn, dat gun ik iedereen. Dat is voor mij de reden om me als bewonerskracht op te geven.’’

Wim Hazeu, Directeur bestuurder van Woonpunt, namens de woningcorporaties: 
“Samen prettig wonen in een fijne wijk, dat is ons gezamenlijk doel. Met het initiatief van de bewonerskrachten in zowel Meezenbroek als Eikenderveld zetten we de wijk en haar bewoners weer in hun kracht. Om zo samen met onze medewerkers de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Met gepaste trots wensen we de nieuwe bewonerskrachten heel veel succes.’’

Uitgelicht

Zoeken