Feestelijke opening verbouwing Vincent Depaul in Panningen

ine

Op woensdag 6 juni werd de afronding van de verbouwing van ‘gebouw 94’ van zorgcentrum Vincent Depaul in Panningen op een feestelijke manier gevierd. Onder toeziend oog van Sylvia Meulensteen, bestuurder zorgcentrum Vincent Depaul, Ger Peeters, bestuursvoorzitter Wonen Limburg en genodigden, bewoners en medewerkers, knipten burgemeester Wilma Delissen van de gemeente Peel en Maas en één van de Lazaristen een lintje door dat de officiële opening symboliseerde.

Vdp

Eind 2022 kocht Wonen Limburg een deel van het vastgoed van de Congregatie der Missie (de Lazaristen). Het eigendom van de zorggebouwen die worden gehuurd door zorgcentrum Vincent Depaul ging over naar Wonen Limburg. Een van de gebouwen uit 1994 was nodig aan verbetering toe. De renovatie van dit gebouw is intussen achter de rug. In het hele zorgcentrum zijn nu in totaal 66 intramurale zorgplaatsen aanwezig, verdeeld over de in 2022 opgeleverde nieuwbouw (36 zorgplaatsen) en 30 zorgplaatsen in het zojuist gerenoveerde gebouw. 

Grootschalige renovatie van het gebouw uit 1994
Het gebouw uit 1994 is op grootschalige wijze gerenoveerd en voldoet aan energielabel A. Zo werden onder andere de gevels voorzien van nieuwe kozijnen (op de zuidgevel met screens), de dakbedekking werd vernieuwd en er werden zonnepanelen geplaatst. De entree heeft nu een meer open karakter en de kamers zijn weer helemaal fris en modern.

Veiligheid en vrijheid
Sylvia Meulensteen, bestuurder bij zorgcentrum Vincent Depaul: “We kunnen met trots zeggen dat ons zorggebouw helemaal ingericht is op de toekomst. Het duurzame gebouw faciliteert namelijk de basis voor duurzame zorg, woonplezier en werkplezier. We zien in het gebouw geen rechte, donkere en lange gangen meer of gesloten deuren, maar er is volop ruimte om te dwalen en er zijn zitjes om elkaar te ontmoeten. En dat alles in een omgeving waar veiligheid en vrijheid mooi en warm zijn gecombineerd. Aan de ene kant wonen een aantal zusters zelfstandig in ‘Huize Rosalie’ en aan de andere kant van het zorggebouw grenst het Missiehuis van de Lazaristen. Als goede buren steunen we elkaar waar mogelijk.” 

Welkom thuis, Thuis in Panningen
Ger Peeters, bestuursvoorzitter van Wonen Limburg, vult aan: “Wanneer we gebouwen of huizen bouwen of renoveren doen we dat met aandacht voor de mens, het gebouw én de omgeving. Dat komt hier allemaal samen in deze veilige, inclusieve en sociale woon-, leef- en werkomgeving. Ruimte voor ontmoeting is dus eigenlijk ook ruimte voor sociaal contact, hulp en zorg. En dat bevordert het thuisgevoel voor zowel de bewoners als voor de medewerkers.
De vraag naar zorg neemt in de toekomst flink toe. Uit cijfers blijkt dat het aandeel ouderen in dit deel van Panningen zelfs het gemiddelde van Limburg overstijgt. Hoe fijn is het als juist mensen die een zorgbehoefte hebben, in hun vertrouwde buurt met hun sociale netwerk kunnen blijven wonen. In het verleden hebben we die beweging al op gang gebracht met in het nabij gelegen Ringovenpark. En we blijven in het Ringovenpark investeren in mogelijkheden om wonen voor jong en oud, met of zonder zorg te verbinden met elkaar in een duurzame groene omgeving. Wanneer bewoners meer intensievere zorg nodig hebben, dan biedt zorgcentrum Vincent Depaul, als schakel tussen het Ringovenpark, het centrum en de omliggende wijken, in die vertrouwde omgeving uitkomst.”

 

Uitgelicht

Zoeken