Nieuwbouw 23 zorgappartementen bereikt hoogste punt

helen

In maart dit jaar is Locabouw uit Sittard gestart met de nieuwbouw van 23 ruime en betaalbare zorgwoningen in het sociale huursegment. Wij realiseren er samen met ontwikkelaar Holikiday B.V. en zorgondernemer Het Andere Wonen een prettige en veilige woonplek voor kwetsbare ouderen met een zorgindicatie. Inmiddels is het hoogste punt in de bouw bereikt en dat werd met alle partijen gevierd. Verwachting is dat in het voorjaar van 2024 de zorgondernemer de nieuwe bewoners kan verwelkomen.

impressie holikiday landgraaf

Bieden van betaalbaar wonen mét zorg

‘Zoveel mogelijk in de eigen omgeving en speciaal voor mensen met een kleine beurs ontwikkelen we kleinschalige woongebouwen met zorg. Vertrouwd en veilig wonen met 24/7 zorgverlening in een ruim appartement zodat partners bij elkaar kunnen blijven wonen. Dat is waar wij ons voor inzetten’, aldus Paul Rinkens, directeur van ontwikkelaar Holikiday.

In samenwerking met zorgaanbieder Het Andere Wonen heeft de ontwikkelaar zich sterk gemaakt dat het woon-zorggebouw tot stand kon komen. Ook wij als eigenaar zien het belang. ‘Als sociale huisvester zetten wij ons in voor het bieden van een thuis voor iedereen die dat niet altijd zelfstandig kan. Ook het bijzondere zorgconcept, waarin de bewoner centraal staat, spreekt ons aan. Dat is dan ook de reden dat we ons hebben ingezet om deze nieuwbouw, samen met de partijen, tot stand te brengen,’ licht directeur René Clement toe.   

Ook de gemeente Landgraaf was een belangrijke schakel. ‘We weten dat er een grote behoefte is aan dit soort woningen. Mensen willen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Daarom hebben wij dit verankerd in ons woonbeleid’, aldus wethouder Bart Smeets.

Belangrijk daarbij is dat mensen met een WLZ-indicatie met hun partner bijeen kunnen blijven, ook als deze partner nog geen indicatie heeft’, vult wethouder Alex Schiffelers aan. ‘Wij zijn dan ook erg blij dat Holikiday, Wonen Limburg en Het Andere Wonen zulke goede partners zijn om deze woningen in Landgraaf te realiseren en in de markt te zetten.  

Hoogste pu

Langer zelfstandig wonen

Het Andere Wonen is verhuurder van de ruime appartementen en verleent er de professionele zorg op maat. ‘Met het eigen zorgteam en het inwonend (zorg) ondernemersechtpaar bieden we mensen die een zorgindicatie hebben voor de Wet Langdurige Zorg een fijne woonplek. Met alle ruimte voor activiteiten en ontmoetingen in de gemeenschappelijke ruimte en de gezamenlijke tuin. En door toepassing van domotica hebben de bewoners maximale bewegingsvrijheid zonder dat hun veiligheid in gevaar komt,’ aldus Arno van den Berg, bestuurder van Het Andere Wonen.

Het nieuwe woongebouw is nog voor de zomer van 2024 klaar. Geïnteresseerden om er te gaan wonen kunnen hun interesse aangeven via mail aan info@hetanderewonen.nl. In aanmerking komen mensen met een indicatie vanaf ZZP4 op basis van Persoons Gebonden Budget (PGB).

Uitgelicht

Zoeken