Nieuwbouw woonzorgzone in Borgharen

helen

Op een mooie plek aan de Maas in Borgharen hebben we bouwgrond gekocht van zorgorganisatie Envida. Op deze plek aan de Bovenstraat zijn wij van plan in totaal zo'n 42 appartementen te gaan bouwen. Mooi gelegen rondom een grote binnentuin kan men er wonen eventueel mét zorg. Met deze nieuwbouw maken we het mogelijk dat mensen uit de regio die zorg nodig hebben, in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De plannen worden nog verder uitgewerkt en we verwachten in 2025 te kunnen starten met de nieuwbouw.

borgharen gemeentebord

 

Op 31 januari 2023 kochten wij bouwgrond in de kern van Borgharen van zorgorganisatie Envida. De overdracht van deze grond is een eerste concrete uiting van de onlangs bekrachtigde strategische samenwerking met zorgorganisatie Envida. Op deze centrale plek in Borgharen gaan we een kleinschalige woonzorgzone met veel ruimte voor ontmoeting en duurzaamheid realiseren. De plannen zijn nog in voorbereiding en we verwachten in 2025 met bouwen te kunnen starten.

 

Wonen Limburg en Envida zetten zich samen in voor een zorgvriendelijke woonomgeving

Onze samenwerking met Envida is ontstaan uit een gezamenlijke visie. We zetten ons in voor een samenleving waarin er voor iedereen een thuis is. Waar iedereen ertoe doet. En waar het voor iedereen goed en veilig wonen is. Onze bestuurder Ger Peeters zegt daarover: ‘Of je nu jong bent of wat ouder, vitaal bent of zorg nodig hebt, we gunnen iedereen een fijne plek om te wonen. We zijn van mening dat door het bouwen van een kleinschalige voorziening waar wonen en zorg gecombineerd kan worden aangeboden, er in deze hechte gemeenschap voor iedereen een plek is om prettig te kunnen (blijven) wonen.’

 

Kleinschalig wonen met aandacht voor ontmoeting

Het plan is om in de buurt van het volkstuinencomplex aan de Bovenstraat in Borgharen een kleinschalige woonzorgzone te realiseren. De nieuwbouw wordt naar de wensen van zorgpartij Envida gebouwd met veel aandacht voor het ontmoeten. Roger Ruijters, bestuurder van Envida: ‘Bij de verkoop van de bouwgrond in Borgharen hebben wij nadrukkelijk rekening gehouden met de bestemming die het gebied krijgt. Het is belangrijk om ons samen in te kunnen zetten voor een goede woonomgeving voor ouderen in Borgharen.’ 

In deze vlog meer over de bouwlocatie in Borgharen en onze gezamenlijke visie.

 

Ontwikkelen nieuwbouw

Nu de handtekeningen zijn gezet en wij de grond in eigendom hebben kunnen we de plannen in samenspraak met zorgorganisatie Envida gaan uitwerken. Ook de omgving gaan we hierbij betrekken. Naar verwachting kan de bouw starten in 2025 en is de nieuwbouw in 2026 klaar voor de eerste bewoners. 

Uitgelicht

Zoeken