Welkom nieuwe bewoners

helen

Afgelopen dagen verwelkomden we de bewoners van de acht nieuwe woningen aan de Annadaelstraat in Sittard. We wensen de bewoners heel veel woongenot in hun nieuwe huis.

uitgifte sleutels Annadealstraat Sittard

 

 

Op 24 juni werden de sleutels van de laatste van de acht nieuwe conceptwoningen aan de Annadaelstraat in de wijk Overhoven overhandigd aan de eerste bewoners. Wij bouwden er duurzame en zeer energiezuinige gezinswoningen van fabrikant Fijn Wonen die in samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen zijn (af)gebouwd.

 

Snelle bouwtijd, duurzaam gebouwd
Deze zogenaamde conceptwoningen worden grotendeels in de fabriek van Fijn Wonen geproduceerd. ‘Naast betaalbaar wonen vormt duurzaamheid een belangrijk aspect in onze keuzes. Deze kwalitatief hoogwaardige huizen komen op een vrachtwagen aan en worden op hun plek gezet. De totale CO2 uitstoot in de hele bouwketen verlaag je hiermee enorm. Bovendien is er minder overlast in de buurt waar je aan het bouwen bent. En dat is weer fijn voor de omgeving!” licht René Clement, directeur vastgoed toe. De woningen met drie slaapkamers voldoen aan de BENG norm, zijn zeer goed geïsoleerd en worden verwarmd met een lucht-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.

 

Een thuis voor iedereen

Wethouder Geilen (Wonen) is blij met deze ontwikkeling: “Iedereen is wel bekend met onze gezamenlijke opgave: bouwen, bouwen, bouwen. Maar minstens net zo belangrijk is dat de juiste woningen gebouwd worden. Het aanbod van de nieuwbouwwoningen moet aansluiten bij de vraag van de (toekomstige) inwoners. Niet voor niets hebben we als richtlijn opgenomen in de transformatievisie Wonen Westelijke Mijnstreek dat nieuwbouwprojecten aan moeten sluiten bij de woonbehoefte. Het project aan de Annadaelstraat laat zien hoe dit in de praktijk werkt. In eerste instantie zou op deze plek een appartementengebouw komen maar het bleek dat de behoefte aan gezinswoningen groter was. Het plan werd aangepast en nu is Sittard-Geleen acht nieuwe, duurzame gezinswoningen rijker; een nieuw thuis voor acht gezinnen.“

Clement vult aan: “Samen integraal optrekken in de buurten en wijken om de huidige uitdagingen aan te pakken is wat ons betreft de sleutel tot succes. De samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en collega corporaties is daar een mooi voorbeeld van. Niet alleen in deze ontwikkeling, ook die aan de Beneluxlaan in Geleen-Zuid bijvoorbeeld. Wat ons betreft zetten we er in de toekomst vaker samen de schouders onder om prettig en betaalbaar wonen voor alle bewoners mogelijk te maken.”  

 

Wij wensen alle bewoners een fijn nieuw thuis in de Annadaelstraat in Sittard.

 

acht huizen Annadaelstraat Sittard

Uitgelicht

Zoeken