Nieuwbouw 253 studio's en appartementen in Maastricht

helen

Vandaag tekenden we de koopovereenkomst voor de nieuwbouw van twee woongebouwen vlakbij het Geusseltpark in Maastricht. In het najaar starten we met de bouw van in totaal 80 appartementen en 173 studio's. In de loop van 2025 verwachten we de nieuwe bewoners te kunnen verwelkomen in hun nieuwe huis.

geusselt maastricht

Op woensdag 14 juni tekenden wij en ontwikkelaar RO groep op vastgoed beurs Provada deze koopovereenkomst. Hiermee wordt een flinke impuls gegeven aan het vergroten van het aanbod van betaalbare en middenhuur woningen voor een brede doelgroep. 

 

Kansen voor jonge starters

Een goed onderhouden en betaalbare huurwoning vinden is met de huidige woningmarkt niet eenvoudig. Met name jonge starters hebben het in Maastricht erg lastig en verhuizen na het afstuderen regelmatig noodgedwongen naar andere regio’s.  

René Clement, directeur Vastgoed is blij met de aankoop: “In één klap voegen we ruim 250 woningen toe. Voor de wat oudere woningzoekende, maar met name jonge starters verwachten we hier een fijn nieuw thuis te kunnen bieden. Ik ben verheugd dat we hiermee tegemoet komen aan de wens van de gemeente Maastricht jonge starters te kunnen behouden voor de stad met deze betaalbare woningen’. Johan Pas, wethouder Wonen van de gemeente Maastricht vult aan: ’Ik ben trots op deze mooie ontwikkeling voor de stad Maastricht, vooral omdat dit project voorziet in een belangrijke behoefte namelijk 60% betaalbare woningen’. 

AI geusselt maastricht

Groen en ruimtelijk wonen

De bouwlocatie aan de Terblijterweg ligt op korte afstand van sportpark de Geusselt en ligt dichtbij diverse in- en uitvalswegen. De binnentuin van de vier verdiepingen tellende woongebouwen worden parkachtig ingericht. Naast het verminderen van hittestress biedt deze groene zone de bewoners een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Clement vervolgt: ‘Fijn samen wonen, dat begint met kennis maken met elkaar. Daar is met het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van het terrein expliciet rekening mee gehouden. Niet alleen voor de buitenruimte, maar ook is er in het woongebouw waar met name studio’s te vinden zijn, voor de bewoners een ontmoetingsruimte én is er een gezamenlijke wasruimte. Laagdrempelige ontmoetingen, fijn om zo sneller met elkaar in contact te komen.’

 

De studio’s voor 1- en 2 persoonshuishoudens hebben een huurprijs waar huurtoeslag mogelijk is. Dat geldt ook voor 32 van de 80 appartementen. De overige 48 appartementen hebben een huurprijs in het middenhuur segment.

 

Samenwerking
De aankoop kwam tot stand in samenwerking met ontwikkelaar RO groep Maastricht, de gemeente Maastricht en bouwbedrijf Van Wijnen.

 

Verhuur start eind 2024

De woningen met een huurprijs waar huurtoeslag mogelijk is, worden aangeboden via www.thuisinlimburg.nl. De overige huurappartementen met een wat hogere huurprijs en waar géén huurtoeslag mogelijk is, verhuren we via www.wonenlimburgaccent.nl. Dit zal naar verwachting eind 2024 zijn. 

 

Uitgelicht

Zoeken