Drugs kweken? Begin er niet aan!

Ingrid Bekker

Samen met de politie en de gemeente treedt Wonen Limburg streng op tegen de productie en handel in drugs in en om onze huurwoningen. In veel gevallen leidt dit namelijk tot gevaarlijke situaties.

Hennep kweken? Niet doen!

Bewoners kunnen te maken krijgen met overlast of zelfs met bedreiging en/of woningbrand. Binnen de provincie Limburg werken diverse partijen samen om de productie en handel van illegale middelen tegen te gaan. Deze afspraken zijn sinds 2012 vastgelegd in het Provinciaal Hennepconvenant.

Vergaande gevolgen

Illegale activiteiten zoals het kweken van hennepplanten, het in bezit hebben van drugs (door uzelf of anderen), of het handelen in drugs vanuit uw woning hebben vergaande gevolgen voor de huisvesting van uzelf en uw medebewoners. In de huurovereenkomst staat dat het verboden is drugs te produceren of verhandelen in en om uw woning. Wanneer de politie dit toch constateert, gaat Wonen Limburg voor het beëindigen van de huurovereenkomst en kunt u per direct uw woning kwijtraken. Wij stellen u ook aansprakelijk voor de kosten die het gevolg zijn van de illegale activiteiten. Door het samenwerkingsverband dat Wonen Limburg heeft met diverse Limburgse woningcorporaties zult u bij de meeste verhuurders niet meer in aanmerking komen voor een andere huurwoning. Uiteraard zullen politie en gemeente ook ingrijpen. Dit betekent meestal een strafrechtelijke procedure.

Samen met de politie en de gemeente treedt Wonen Limburg streng op tegen de productie en handel in drugs in en om onze huurwoningen. In veel gevallen leidt dit namelijk tot gevaarlijke situaties. Bewoners kunnen te maken krijgen met overlast of zelfs met bedreiging en/of woningbrand. Binnen de provincie Limburg werken diverse partijen samen om de productie en handel van illegale middelen tegen te gaan. Deze afspraken zijn sinds 2012 vastgelegd in het Provinciaal Hennepconvenant.

Drugs kweken of verhandelen? Begin er niet aan en voorkom veel ellende voor u en uw medebewoners!

(Drugs)overlast in uw buurt? Meld het!

Bent u op de hoogte van illegale (drugs)activiteiten in uw buurt? Meld het! Neem hierin uw verantwoordelijkheid, het kan ook gevolgen hebben voor úw eigen veiligheid en woongenot. Hoe u deze activiteiten kunt herkennen leest u in onze leaflet.

Melden kan op verschillende manieren:
-  Bel Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000.
-  Bel uw gemeente.
U kunt bovendien altijd uw wijkagent om advies vragen.

U kunt ook altijd bij Wonen Limburg terecht

Natuurlijk kunt u ons altijd benaderen bij overlast, meldingen of vragen. Ook als u bijvoorbeeld benaderd wordt om iets te doen in het kweken, produceren of verhandelen van drugs. Laat u niet verleiden en zoek hulp! Praat er met ons over, want soms is de oplossing en het begrip dichterbij dan u denkt.   

Uitgelicht

Zoeken