Onze woningaanbieding en dan?

Ingrid Bekker

U gaat uw eerste woning via ons huren. Of u heeft bij ons uw nieuwe droomhuis gevonden, want u huurde al bij Wonen Limburg. Dit betekent dat u een aantal zaken moet regelen.

Gezocht en gevonden

U heeft gereageerd op een woning en behoort tot de eerste kandidaten. U ontvangt een schriftelijke uitnodiging van ons voor een bezichtiging. Het kan zijn dat de woning van uw keuze nog bewoond is, in dat geval is de huidige bewoner ook aanwezig bij de bezichtiging. Misschien staat de woning van uw keuze al leeg. In dat geval laten wij u de woning zien.

U heeft interesse in de woning

De eerste kandidaat met interesse, waarvan de documenten compleet zijn, nodigen wij uit voor een kennismakingsgesprek. Na het verstrijken van de reactietermijn op de bezichtiging bellen wij deze kandidaat.

Let op! Zijn er kandidaten voor u dan kunt u via Thuis in Limburg op "Mijn pagina" volgen wat de status van de woning is.

Het kennismakingsgesprek

Als u na de bezichtiging aangeeft dat u interesse hebt in de woning, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken wat u als huurder van ons mag verwachten en wat wij als verhuurder van u verwachten. U kunt tijdens dit gesprek al uw vragen stellen over huren en wonen. De gegevens en documenten die wij nodig hebben om een huurovereenkomst op te stellen heeft u inmiddels al klaargezet bij uw account van thuisinlimburg.nl.

Woningaanbieding

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u van ons een woningaanbieding. In die aanbieding vindt u een specificatie van de totale maandhuur en de datum waarop de woning vermoedelijk vrijkomt. Als u dat wenst, geven wij u twee kalenderdagen bedenktijd voor de formele acceptatie van de woning.

Wilt u de woning toch niet?

U blijft dan gewoon ingeschreven als woningzoekende op Thuis in Limburg en u kunt verder zoeken naar een passende woning.

Spullen overnemen

Misschien kunt u zogenoemde 'roerende zaken' zoals gordijnen of vloerbedekking van de vertrekkende huurder overnemen. U bepaalt zelf wat u wel of niet wilt overnemen en u bepaalt in overleg - zonder onze tussenkomst - het overnamebedrag. Wonen Limburg neemt nooit roerende zaken over.

Onroerende zaken

Het kan zijn dat de vertrekkende huurder zelf een keuken of badkamer heeft geplaatst. Deze zogenoemde 'onroerende zaken' kan een nieuwe huurder niet overnemen. De vertrekkende huurder heeft 2 opties:

  1. Hij of zij laat de onroerende zaken zitten en Wonen Limburg wordt eigenaar. U krijgt de extra           voorzieningen kosteloos in gebruik en tekent hiervoor een bruikleenovereenkomst.
  2. Hij of zij verwijdert de onroerende zaken en brengt de situatie in de oorspronkelijke staat terug.

Gefeliciteerd met uw woning!

Als u onze aanbieding accepteert, krijgt u van ons een uitnodiging om de sleutel in ontvangst te nemen en het huurcontract te tekenen. Na het tekenen van het huurcontract bent u officieel de huurder van de woning. De eerste huur ontvangen wij graag vooraf van u. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Iets niet in orde?

Voordat u de sleutel van uw nieuwe woning krijgt, hebben wij al voor u gecontroleerd of de woning in goede staat is. Is er toch iets niet in orde, belt u ons dan gerust. We lossen het probleem zo snel mogelijk voor u op.

De huur

Voor uw nieuwe woning gaat u huur betalen. Op deze pagina leest u meer hierover.

Uitgelicht

Zoeken