Tips om uw inschrijving als woningzoekende te verbeteren

Ingrid Bekker

U bent op zoek naar een huurwoning en staat inschreven als woningzoekende bij Thuis in Limburg. We geven tips om uw inschrijving als woningzoekende te verbeteren.

We hopen dat u een mooie, passende woning vindt in een fijne buurt. In de praktijk blijkt dat er over enkele dingen nog wat onduidelijkheid bestaat. Daarom geven we graag wat tips om uw inschrijving als woningzoekende te verbeteren.

1. Maak een zoekprofiel aan

Wij adviseren u om een zoekprofiel aan te maken. Dat doet u als volgt. Log in bij www.thuisinlimburg.nl en ga naar het tabblad Mijn pagina. Kies daarna in het submenu Mijn tipberichten en Zoekprofiel wijzigen. Hier vult u alleen de regio en de gemeente in waar u wilt wonen. Dat is voldoende. Vult u meer in, dan bestaat de kans dat u advertenties misloopt.
Vergeet niet het tipbericht te activeren. U vindt dit helemaal onderaan de pagina. Is uw e-mailadres ingevuld? Zonder e-mailadres kunnen we u namelijk geen tipberichten sturen.
 

2. Vaak reageren is niet altijd beter

U wilt een fijne, passende woning. Reageer daarom alleen op een vrijkomende woning die aan uw wensen voldoet en die u daadwerkelijk wilt gaan huren. Dat bespaart u én ons tijd. Het heeft geen zin om op elke vrijkomende woning te reageren. Bij het aanbodmodel is het toewijzingscriterium namelijk uw inschrijfduur en niet het aantal reacties.
 

3. Hulp nodig om te reageren?

U vindt het moeilijk om zelf te reageren op vrijkomende woningen? Een contactpersoon kan dat voor u doen via uw inlognaam en wachtwoord. Vermeld bij uw inschrijving het e-mailadres van uw contactpersoon.
 

4. Verleng elk jaar uw inschrijving

Uw inschrijving bij Thuis in Limburg is steeds 1 jaar geldig. Na dit jaar benadert Thuis in Limburg u met de vraag of u nog ingeschreven wilt blijven staan. In dat geval verlengt u uw inschrijving via de website of met onze hulp. Wanneer u uw inschrijving niet (tijdig) verlengt, wordt u automatisch uitgeschreven en wordt u verwijderd uit het systeem.

5. Welke documenten hebben wij nodig als u voor een woning in aanmerking wilt komen?

In deze flyer vindt u een overzicht van alle documenten en informatie die wij nodig hebben. U voegt deze documenten toe aan uw account van thuisinlimburg.nl.
 

6. Woning huren? Dan vervalt uw inschrijving

U heeft een woning geaccepteerd en u gaat deze woning huren. Op dat moment vervalt uw inschrijving als woningzoekende. Natuurlijk bent u vrij om u opnieuw te registreren als woningzoekende bij Thuis in Limburg.

Uitgelicht

Zoeken