Een schutting via Wonen Limburg

Ingrid Bekker

Vindt u het prettig om buiten te zitten zonder dat uw buren direct in uw tuin kunnen kijken? Of heeft u een schutting staan, maar is die aan vervanging toe? Het is mogelijk om via Wonen Limburg een schutting aan te schaffen. Wij bieden u een onderhoudsvriendelijke, goede schutting van maximaal 2.00 meter hoog die wij vakkundig voor u op de (kadastrale) perceelsgrens plaatsen.

schutting

De schutting

De schutting bestaat uit beton- of houten palen met betonpanelen aan de onderzijde en bovenop verticale houten schermen. Voor de afwerking plaatsen we nog een afdeklat. In de schutting kunnen we eventueel een poort met slot aanbrengen (afmeting varieert van 90 tot en met 150 cm. breedte). De poort bestaat uit een stalen of houten frame met dezelfde planken als op de schutting.  
Eventuele oude erfafscheidingen en/of beplanting, en eventuele ondergrondse obstakels zoals boomwortels en/of oude fundering van eerdere schuttingen, verwijdert u zelf voordat wij de nieuwe schutting plaatsen. De grond moet schoon zijn. Het terugleggen van de oude bestrating valt niet onder de werkzaamheden; daar moet u zelf voor zorgen. 

Staat er een gaashekwerk in uw tuin dat door Wonen Limburg is geplaatst? Dan is het plaatsen van een schutting niet mogelijk. Dit gaashekwerk is bewust geplaatst om zoveel mogelijk groen en een mooi aanzicht te realiseren. Vaak is dit ook een eis vanuit de gemeente.

Kosten
 

De kosten voor de schutting verrekenen we in de huur van uw woning. De huurverhoging hiervoor bedraagt € 1,00 per meter per maand. Als de schutting op de grens staat met uw buren, die ook bij ons huren en mee willen doen met de schutting, dan betaalt u allebei € 0,50 per meter per maand voor de schutting. De kosten voor een tuinpoort variëren van € 2,60 per maand tot € 4,60 per maand huurverhoging, afhankelijk van de breedte van de poort. Als u een schutting aanvraagt, laten we onze co-maker in overleg met u de schutting inmeten. Daarna ontvangt u van ons een aanbieding met de voorgestelde huurverhoging. Gaat u akkoord met ons aanbod, dan geven we opdracht voor het plaatsen van de schutting. De huurverhoging gaat in nadat de schutting is geplaatst. Een huurverhoging kan gevolgen hebben voor huurtoeslag. Krijgt u huurtoeslag, vul dan een wijzigingsformulier huurtoeslag in. Dit formulier kunt u downloaden via www.toeslagen.nl.

Bent u onder bewind gesteld? Dan vragen we eerst uw bewindvoerder om akkoord te gaan met de huurprijsverhoging. Daarna nemen we uw aanvraag in behandeling.
Heeft u een betalingsachterstand? Dan vragen we eerst onze medewerkers van huurincasso om akkoord te gaan. In het geval dat zij niet akkoord gaan met de huurverhoging, dan kunt u pas een aanvraag indienen nadat de huurachterstand is betaald.

Onderhoud

Als de schutting door ons is geplaatst, hoort deze bij het huis dat u huurt. Dat betekent dat Wonen Limburg eigenaar is van de schutting en het onderhoud voor onze rekening is.
U mag de schutting niet aanpassen of schilderen. 

Interesse?

Heeft u interesse in een schutting? Of heeft u nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met ons WoonAdviesTeam, telefoonnummer 088 – 3850800 keuze 1 reparatieverzoeken. U kunt uw interesse ook aangeven op Mijn Wonen Limburg. En natuurlijk bent u ook van harte welkom in een van onze buurtwinkels. 
 

poort

 

 

 

 

Uitgelicht

Zoeken