Loden leidingen

ine

In de media is veel aandacht voor de mogelijke aanwezigheid van loden drinkwaterleidingen. Lood kan in het drinkwater komen via loden waterleidingen in huizen die voor 1960 gebouwd zijn. Vanaf 1960 zijn er geen loden leidingen meer gebruikt in de bouw.
Al jaren geleden zijn wij begonnen met het vervangen van loden leidingen. Voor zover wij weten zijn er in onze woningen geen loden drinkwaterleidingen meer.

In november 2019 hebben het RIVM en de Gezondheidsraad gerapporteerd over lood in het kraanwater. Gelukkig is het drinkwater in Nederland van hoge kwaliteit en hoeft niemand zich zorgen te maken. In een enkel geval kan er toch te veel lood in het drinkwater zitten. Dit kan ongezond zijn voor jonge kinderen (tot 7 jaar) en zwangere vrouwen. De waterleidingbedrijven in Nederland hebben vrijwel alle leidingen buiten de huizen vervangen. 

Waar vind ik de waterleidingen?
Als u toch ook zelf graag wil controleren of uw een loden leiding heeft, vindt u op de website van Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) een handig filmpje over hoe u dit kunt doen.

Heeft u twijfel over of u een loden leiding heeft? 
Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 088-3850800 en kies optie 1. We komen graag bij u langs om het na te kijken.

Uitgelicht

Zoeken