Ervaringsverhaal echtpaar Froklage

ine

“We besparen € 326,- per jaar nu, dat is een mooi zakcentje voor onze volgende reis”

Froklage

De VoorzieningenWijzer helpt mensen om beter gebruik te maken van regelingen, belastingen en toeslagen. Hierdoor kunnen ze jaarlijks geld overhouden. “Het is erg attent dat er mensen zijn die je helpen om uit te zoeken of je nergens geld laat liggen. Dat zijn we helemaal niet zo gewend”, vertelt de heer Froklage. Sinds drie jaar woont hij samen met zijn vrouw in Weert in een appartement van Wonen Limburg.

Bij de familie Froklage leverde het gesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer uiteindelijk € 326,- per jaar op. Dat is een mooi zakcentje om mee te nemen op vakantie, want het echtpaar reist graag de wereld rond. Gelukkig waren ze wel in Nederland toen er in 2019 een brief van De Voorzieningenwijzer op de mat lag. De heer Froklage twijfelde geen moment: “We dachten wel dat we onze zaakjes goed op orde hadden. Toch zijn we in gesprek gegaan om te kijken of we inderdaad alles goed geregeld hadden of dat we misschien toch nog ergens recht op hadden”.

Ongelukkige val in Oman
De VoorzieningenWijzer kijkt onder andere naar het energiecontract, belastingtoeslagen en de zorgverzekering. De besparing zit bij de familie Froklage vooral in de zorgverzekering. Vanwege het ouder worden hebben ze andere keuzes gemaakt ten aanzien van het zorgpakket. Maar daarnaast speelt ook dat mevrouw Froklage in een museum in Oman heel ongelukkig van een trapje viel en haar arm brak op vier plaatsen. Ze is er nu nog herstellende van. Dit ongelukkige voorval heeft ook invloed gehad op de keuzes die ze hebben gemaakt ten aanzien van het zorgpakket. “Grote kans dat mijn vrouw fysiotherapie moet krijgen. Maar andere zaken hebben we er weer uit laten vallen, zoals een uitgebreide tandverzekering. Dit soort keuzes lijken misschien klein, maar kunnen grote invloed hebben op het uiteindelijke kostenplaatje”. 

Meneer en mevrouw Froklage zijn heel positief over De VoorzieningenWijzer: “Na het gesprek zijn we veel bewuster gaan nadenken over bepaalde voorzieningen in het zorgpakket. Veel mensen denken dat ze het goed geregeld hebben, maar onze ervaring is dat het geen kwaad kan om je even te laten adviseren”. 

Uitgelicht

Zoeken