Ervaringsverhaal mevrouw Korsten

ine

“Dit is handig, mensen hebben dat helemaal voor mij uitgezocht!"

mevr0uw korsten

Mevrouw Korsten-Nijsen is niet zo handig met de computer. Toch heeft ze haar zaakjes graag goed geregeld. Ze was dan ook blij toen ze een folder op de mat aantrof van De VoorzieningenWijzer. “Er kwam een mevrouw hier en die heeft achter de computer helemaal uitgezocht of ik mijn financiële zaken goed geregeld had.” 

Mevrouw Korsten woont met haar man in een appartement van Wonen Limburg in Weert. Ze heeft altijd een eigen bedrijf gehad en is gewend om haar zaakjes goed geregeld te hebben. Vroeger zocht ze de dingen graag zelf uit, maar tegenwoordig zet ze zich liever in als vrijwilliger voor de dierenambulance. “Ik heb altijd iets met dieren gehad en ik houd van de afwisseling, geen dag is hetzelfde!” 

Nog nooit zo gemakkelijk gehad
“Ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd, dus ik heb gelijk gebeld toen ik de folder had gelezen. Ik heb het nog nooit zo gemakkelijk gehad; ze hebben naar mijn energierekening en mijn zorgverzekering gekeken. En aan de hand van mijn inkomen en bezittingen hebben ze ook gekeken of ik recht had op een toelage. Ik heb het al twee jaar laten doen; de eerste keer kwam iemand aan huis en de tweede keer mocht ik naar het buurthuis hier in de buurt”. 

Apart verzekeren als koppel
Mevrouw Korsten is naar aanleiding van het gesprek gewisseld van zorgverzekering en ze heeft de fysiotherapie uit het pakket gehaald. Het scheelt me ongeveer € 170,- op jaarbasis, dat vind ik toch een mooi bedrag. Mijn man en ik hebben nu ook verschillende verzekeringen afgesloten. Vaak verzeker je je als koppel hetzelfde, maar als je ieder apart kijkt naar wat je nodig hebt, kan dat heel anders uitvallen. Ook in de kosten”. 
Met het energiecontract is mevrouw Korsten ook overgestapt naar een andere leverancier. Ze betaalde eerst € 55,- per maand en nu € 48,-. 

Het geeft me een goed gevoel om te weten dat ik mijn zaken goed geregeld heb. Ze bellen me nu ieder jaar op of ik een gesprek wil. Dat vind ik prettig.”

 

Uitgelicht

Zoeken