Ervaringsverhaal van Linda

ine

“Mijn dochtertje kan nu balletlessen volgen”

balletschoentjes

Linda is 33 jaar, woont in een dorpje in Noord-Limburg en heeft één dochter van zeven. Na haar scheiding heeft ze het financieel moeilijk gehad. “Ik kon mijn dochter daardoor niet het onbezorgde leven geven wat ik haar zo gun”, vertelt Linda. Na een gesprek met een medewerker van De Voorzieningenwijzer, ziet het er gelukkig rooskleuriger uit voor de dames. 

Linda werd gebeld door een medewerker van de gemeente met de vraag of ze haar financiële situatie wilde laten toetsen door De Voorzieningenwijzer. Er wordt bekeken of je bijvoorbeeld de juiste zorgverzekering hebt en de voordeligste energieleverancier. En of je alle toelagen van de Belastingdienst ontvangt waar je recht op hebt.

Het voelde gelijk vertrouwd
“Er kwam een adviseur van De Voorzieningenwijzer bij mij thuis. Dat voelde heel persoonlijk en daarom eigenlijk gelijk vertrouwd. Ik had er geen moeite mee mijn financiële gegevens met diegene te delen. Ik stond er voor open om geholpen te worden, omdat ik niks te verliezen had. En gelukkig maar, want het heeft me veel gebracht”.

Beroep op meer steun
Met haar inkomen kan Linda net voldoende opbrengen om haar gehuurde woning, de woonlasten, boodschappen en verzekeringen betalen. Maar dan hield het op. Uit het gesprek met een medewerker van De Voorzieningenwijzer bleek dat ze haar zaakjes qua verzekeringen en toelage eigenlijk prima geregeld had. Maar dat er wel meer initiatieven waren waar ze een beroep op mocht doen. 

Op balletles en zwemles
Door het gesprek met De Voorzieningenwijzer is het balletje met Stichting Leergeld en Stichting Jarige Job gaan rollen. “Mijn dochter kan nu balletlessen volgen en ze zit op zwemles. Daarnaast wordt een gedeelte van haar kleding vergoed en de stichting betaalt de oudercontributie op school. Stichting Jarige Job is ook een ontzettend leuk initiatief. Je krijgt voor de verjaardag van je kind een box vol cadeautjes, slingers, cake, ballonnen en noem maar op”. 

Linda is bij dat ze een financiële toets heeft laten doen door De Voorzieningenwijzer. Hierdoor kan ze haar dochter nu een onbezorgde kindertijd geven. ”Iets wat voor andere kinderen misschien heel normaal is.” 

Uitgelicht

Zoeken