Gemeente Roerdalen en Wonen Limburg helpen bewoners besparen op vaste lasten

ine

50 huishoudens krijgen gratis adviesgesprek

voorzieningenwijzer

De gemeente Roerdalen en Wonen Limburg starten in februari een proef met De VoorzieningenWijzer. Zij bieden 50 huishoudens met een laag inkomen een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijke adviseur van deze organisatie. De adviseur helpt mensen om beter gebruik te maken van regelingen, belastingen en toeslagen. Hierdoor kunnen mensen jaarlijks geld overhouden. De proef loopt in februari en maart. Na deze periode bekijken de gemeente Roerdalen en Wonen Limburg of deze een vervolg krijgt.

Geldzaken op orde
Met De VoorzieningenWijzer hopen Wonen Limburg en de gemeente Roerdalen bewoners te bereiken die inkomsten mislopen. Bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg: “Veel bewoners lopen inkomsten mis omdat ze niet weten op welke toeslagen en regelingen ze recht hebben. We helpen onze bewoners daarom graag op weg om hun geldzaken goed op orde te krijgen.” Wethouder Jan den Teuling vult aan: “Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat deelnemers flink wat geld kunnen besparen. Zo blijft er na het betalen van de vaste lasten nog ruimte voor andere uitgaven. Voor onze inwoners met een laag inkomen kan dit het verschil zijn tussen maandelijks rond komen of rood staan. Erg belangrijk dus.” 

Afspraak met een adviseur
Een adviseur van De VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij de deelnemers thuis. Afhankelijk van de persoonlijke situatie, helpt de adviseur ter plekke met het aanvragen van bijvoorbeeld een andere energieleverancier en toeslagen. Ook wordt gekeken of het nuttig is om aangifte Inkomstenbelasting te doen en of deelnemers in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen. Als dit zo is, wordt direct een afspraak gemaakt met bestaande lokale ondersteuners die kunnen helpen. Sommige huishoudens besparen niets, anderen besparen tot wel € 600,- per jaar.

Uitgelicht

Zoeken