Maak kennis met de overwegingsgroep

Marian Gielen

In ‘In de buurt van…’ staat meestal een hoofdpersoon centraal. Dit keer doen we het anders. Voor dit nummer zijn we in de buurt van de overwegingsgroep. Een ontmoetingsplek voor iedereen die wil groeien door ervaringen te delen.

Op basis van ervaring
Sinds een paar jaar werkt Wonen Limburg met ervaringsdeskundigen. Dat zijn mensen die zelf een bewogen leven achter de rug hebben, bijvoorbeeld door verslaving of armoede. Zij benaderen bewoners die zorg of begeleiding nodig hebben. Maar die geen contact willen met zorgorganisaties. Dankzij de ervaringsdeskundigen krijgen zij toch de ondersteuning die ze nodig hebben. Lees ook ‘In de buurt van Marcello’, op wonenlimburg.nl/Marcello.

Een plek voor iedereen
Ervaringsdeskundige Marcello van den Anker heeft samen met Wonen Limburg overwegingsgroepen opgericht in Venray, Weert en Vlodrop. Een plek waar iedereen welkom is. Een groep mensen van alle leeftijden en achtergronden die elkaar steunt door ervaringen uit te wisselen. Als het nodig is ook ’s avonds en in het weekend. Zonder zorgprofessionals, maar gewoon, als mensen onder elkaar. 

Uitgelicht

Zoeken