Maak kennis met Gerda

ine

Gerda Wolters (69 jaar) is een van drijvende krachten achter de stichting Samen is Kracht in Venray. Deze stichting zet zich in voor mensen die weinig te besteden hebben. In een paar jaar tijd is de stichting uitgegroeid tot een organisatie met maar liefst 24 vrijwillige
medewerkers.

Gerda foto

Hieronder laten we Gerda aan het woord.

Boodschappenpakketten weggeven
Zo’n zes jaar geleden kon je bij de supermarkt zegels sparen voor een boodschappenpakket. Toen heb ik een bericht op Facebook gezet: ‘Wie heeft er zegels over? Dan geef ik het pakket aan een gezin dat het echt nodig heeft.’ Mensen gaven me toen zó veel zegels dat ik meerdere pakketten kon uitdelen.

Van garagebox naar kringloopwinkel
Ik merkte al snel dat er veel gezinnen waren die deze hulp echt goed konden gebruiken. We begonnen allerlei spullen voor hen in te zamelen. Van kleding tot meubels. Dat liep zo goed dat we extra ruimte nodig hadden. Eerst stelde Wonen Limburg een garagebox beschikbaar. Nu zijn we zo groot gegroeid dat we een enorme nieuwe kringloopwinkel hebben geopend. De boodschappenpakketten zijn we er altijd bij blijven doen. In coronatijd wel twee of drie per dag.    

Telefoontje van de dokter
Een paar maanden geleden waren we de nieuwe winkel aan het inrichten. Toen kreeg ik een telefoontje van de dokter: er was iets mis met mijn bloed. Ik bleek chronische leukemie te hebben. Een soort kanker. Daardoor kan ik nu niet in de winkel staan. Gelukkig kan ik vanuit huis veel regelwerk doen. En zodra ik me goed genoeg voel, sta ik er weer. Als je weet dat het hard nodig is, kun je niet stoppen, vind ik. 

 

 

Uitgelicht

Zoeken