Maak kennis met Hessel

ine

Sinds 2008 woont Hessel (34) in de Auroraflat in Heerlen. Het is een kleurrijk woongebouw, waar allerlei mensen door elkaar wonen. Er is daar enkele weken geleden een heel gaaf kunstproject gestart.

Samen in de zon
“’s Zomers zit ik met een groepje bewoners op de galerij, bij onze voordeuren. Aan die kant staat dan namelijk de zon. We maken regelmatig een praatje met elkaar. Als het nodig is, helpen we elkaar. Zo help ik een vluchteling die verderop woont weleens met het vertalen van zijn post. Er zijn voor elkaar: dat is voor mij het leven” zegt Hessel.

 

Kunstproject
“Een groep kunstenaars gaat met grote muurschilderingen een kunstwerk van onze flat maken. Een heel bijzonder project, waar bewoners ook aan meewerken. Die kunstenaars hebben dat al op andere plekken in de wereld gedaan. Wat blijkt? Bewoners die in zo’n ‘kunstwerkgebouw’ wonen, houden hun buurt schoner en netter. Daardoor verbetert de uitstraling van de buurt.”

Supertrots
“Ik ben supertrots op dit kunstproject. Over Aurora zijn best wel slechte berichten in het nieuws geweest. Natuurlijk is er weleens overlast. Maar heel vaak zijn het ook vooroordelen. Ik hoop dat dit project die vooroordelen kan wegnemen. De mensen die hier wonen verdienen dat.” 

Hessel 2      Hessel 3

Uitgelicht

Zoeken