Maak kennis met Jelle (28)

Marian Gielen

Zes jaar geleden kwam Jelle Vollenbergs droom uit: hij werd ambulancechauffeur. Dat is veel meer dan alleen maar autorijden. Als chauffeur ondersteunt hij de ambulanceverpleegkundige bij alles wat nodig is om een patiënt te helpen.

Jelle
Als elke seconde telt

In onze regio rijden verschillende soorten ambulances: van gepland ziekenvervoer tot noodsituaties. Ik rij op de ambulance waarbij de meeste spoed gevraagd wordt. Dan gaat het vaak om ongelukken of mensen die thuis onwel worden. Situaties waarbij elke seconde telt. Ik kom dus veel ellende tegen, ja. Daar leer je mee omgaan. Ik probeer vooral de mooie dingen te onthouden: de levens die we redden en
de steun die we slachtoffers en hun naasten bieden.

Spullen aan de kant zetten
Wij willen altijd zo snel mogelijk met de juiste materialen ter plekke zijn. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken. Mensen beseffen niet altijd hoe groot een brancard is. En hoeveel tassen wij meesjouwen. Zeker in woongebouwen hebben we echt de ruimte nodig. We moeten regelmatig spullen aan de kant zetten op een galerij, omdat we er niet langs kunnen. Het scheelt ons kostbare tijd als galerijen netjes opgeruimd zijn.

Uitgelicht

Zoeken