Lees meer...

 • Een groene stad is een gezonde stad 15 april 2020

  Jaren geleden was ik in de Noord-Ierse stad Belfast. Daar zag ik heel veel experimenten met groen in de stad: groene muren, geveltuinen en groene daken. Dat vond ik om twee redenen interessant.

 • Voorkom ontstoppingen 15 april 2020

  Een rioolverstopping of lek is vervelend en komt nooit gelegen.

 • Nieuw verhuurplatform Wonen Limburg Accent live 11 juli 2019

  De focus van Wonen Limburg ligt op het sociale huursegment. Wij vinden het echter ook belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar ook niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen.

 • Slimme verticale regentuin voor woongebouw Noordsingel in Horst 15 april 2020

  Zware wateroverlast door piekbuien. Dankzij de klimaatverandering komt dit de laatste jaren steeds vaker voor in Nederland. Een groene verticale waterbuffer kan overlast voorkomen en tegelijkertijd het waardevolle regenwater opvangen. Bewoners van een woongebouw aan de Noordsingel in Horst aan de Maas gaan het binnenkort ervaren. Wonen Limburg heeft samen met de gemeente Horst aan de Maas en bedenkers Twan van Hagen en Ruud Derks de handen ineen geslagen en realiseren er als pilot een slimme verticale regentuin. Een primeur in Nederland!

 • Magazine In de buurt van Wildert 28 april 2020

  Elk magazine stellen we een van onze bewoners of belanghebbenden centraal. Dit keer is dat anders. We laten onze medewerker Wildert aan het woord over vergroeningsprojecten.

  In onze duurzaamheidsvisie hebben we opgeschreven hoe we als Wonen Limburg de natuur en het milieu een handje willen helpen. Een van onze uitgangspunten is dat we meer groen in onze wijken en buurten willen. In elk nieuwbouwproject en bij elke opknapbeurt proberen we ook te vergroenen. Vooral in de stedelijke omgeving: we willen van grijs naar groen. Meer over de vergroeningsprojecten en andere artikelen lees je in dit bewonersmagazine.


 • Maak kennis met Wildert 28 april 2020

  De hoofdpersoon van dit bewonersmagazine is Wildert Schuuring. Hij werkt bij Wonen Limburg onder andere aan vergroeningsprojecten. Met dat soort projecten wil Wonen Limburg straten en gebouwen groener maken. Vooral in de stedelijke omgeving willen van grijs naar groen.

 • Wildert

  Wildert

 • WLIM_MAGAZINE_33_WILDERT_button

  WLIM_MAGAZINE_33_WILDERT_button

Uitgelicht

Zoeken