Het verhaal van Piet: ‘Heerlijk met de meisjes ‘kallen’ in Weert

ine

Hij heeft precies de uitstraling die je graag ziet bij een man op leeftijd: vriendelijk, spontaan, goedlachs en lief. Piet Adriaens (80) woont sinds tien jaar in een appartement van Wonen Limburg aan de Driesveldlaan. Piet houdt ervan om mensen te ontmoeten en mensen te verbinden met elkaar. Zo was hij jarenlang lid van de bewonerscommissie. Al tien jaar lang komt hij iedere dinsdagochtend naar de buurtwinkel in Weert om daar een kop koffie te drinken en een krantje te lezen. “Ik ga weleens bij een neef in de buurt op bezoek en dan loop ik langs de buurtwinkel van Wonen Limburg. Dan zie ik de meisjes kijken vanachter het raam en krijg ik daarna de vraag of ik ze niet vergeten ben!”, lacht Piet.

Piet

Piet komt de buurtwinkel binnen met een sjiek papieren tasje met daarin een zelfgebakken cake van zijn vrouw Truus. “Ik zet hem even in de keuken”, en hij baant zijn weg richting de keuken. Piet heeft het druk: op maandag en woensdag is hij op de tennisclub. Voorheen op de vrijdag ook, maar sinds hij met pensioen is maakt hij op die dag treinreizen met zijn vrouw. De dinsdag is altijd gepland voor koffie op de buurtwinkel. Piet komt graag onder de mensen en is een graag geziene gast. Het duurt even voordat ik zijn volle aandacht heb, want we worden steeds onderbroken: “Piet, ik pak een stuk cake hè”, roept Hildebrand vanuit de keuken. “Piet, zeg tegen Truus dat de cake weer lekker was!”, zegt Monique. “Piet, heb je al koffie?”, vraagt Chantal. Iedereen spreekt hem aan. 

40 jaar bouwkennis
Piet is geboren en getogen in Weert en woont nu op loopafstand van de buurtwinkel en het centrum. Hij voelt zich betrokken bij het woongebouw, waar hij allerlei klussen uitvoert; hij snoeit wat groen, zorgt voor de kerstversiering, ruimt sneeuw, vervangt lampen en als de verwarming het niet doet kijkt hij eerst wat er mankeert, voordat Wonen Limburg wordt ingeschakeld. “Ik heb 40 jaar in de bouw gewerkt, dan heb je wel wat kennis opgedaan. Dat kan ik nu mooi inzetten voor Wonen Limburg en de bewoners in mijn woongebouw”. 

Mijn wens: een ontmoetingsruimte
“Ik kom graag bij de meisjes hier. Bij de mannen ook hoor, maar dat weten ze wel. Ik houd van gezelligheid. Dat mis ik wel in het gebouw waar ik woon, daar hebben we geen gezamenlijke ontmoetingsruimte. Daarom zou ik zou graag weleens iets willen organiseren voor onze bewoners. Gewoon, gezellig ergens koffie met vlaai ofzo”. Piet loopt naar de keuken en snijdt plakken cake af. Tenminste, van het stuk dat er nog over is, want er is al flink van gesmuld. “Ze denken ook aan mij hoor: als ze gebak hebben gegeten hier bewaren ze altijd een stukje voor mij”, glimlacht Piet. 

Koffie drinken met Piet
Wil je een kop koffie of thee komen drinken met Piet? Of met medewerkers van Wonen Limburg? Loop gerust binnen. Op de dinsdagmorgen is Piet er. Wonen Limburg in Weert ligt aan de Wilhelminasingel 175a en is open van maandag tot en met vrijdag van 10 uur tot 13 uur. Je bent welkom!

 

Uitgelicht

Zoeken