Zeer energiezuinige woningen

ine

Zeer energiezuinige woningen zijn woningen die goed geïsoleerd zijn, waardoor de woning behaaglijk en comfortabel aanvoelt en relatief weinig energie verbruikt voor het verwarmen van de woning. Ook verbruiken deze woningen geen aardgas, en hebben als gevolg hiervan geen gasaansluiting. Hieronder leggen we dit verder uit.

Carolusstraat
 

Zeer energiezuinige woning in de praktijk
In de praktijk betekent dit dat we bestaande woningen hoogwaardig isoleren. Vaak doen we dit door middel van het plaatsen van een nieuwbouw gevel. Deze nieuwbouw gevel geeft de woning niet alleen een nieuwbouw uitstraling, maar verbruikt hierdoor ook minder energie om de woning te verwarmen. En dat betekent een lagere energierekening voor de bewoner! 

Naast het isoleren, wekken we de energie die we nog nodig hebben om de woning te verwarmen duurzaam op. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen, biomassa of zonneboilers. Ook wordt de bestaande HR ketel vervangen door een warmtepomp. In de Zeer energiezuinige woningen wordt tevens niet meer op gas gekookt, maar elektrisch. Hierdoor wordt de woning onafhankelijk van aardgas! We werken hierbij met een EPV vergoeding

Bijdrage aan het milieu
De voorraad fossiele brandstof is eindig. Op basis van die schaarste zullen de energiekosten naar verwachting in de toekomst blijven stijgen. En daarmee ook de woonlasten van onze huurders. Om bij te dragen aan het terugdringen van CO2- uitstoot, kiezen we voor het bouwen van nieuwe woningen en renovatie van woningen, die niet meer afhankelijk zijn van traditionele energiebronnen, zoals bij de Zeer energiezuinige woningen. Voorbeelden van Zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen in uitvoering zijn te vinden op de pagina met onze nieuwbouw projecten. www.wonenlimburg.nl/Ik_zoek/onze_nieuwbouwprojecten

Zeer energiezuinige woning bekijken
Voorbeelden van gerenoveerde woningen zijn te vinden aan de Parallelweg en aan de Graaf van Gelrestraat in Melick en aan de Deken Jaspersstraat in Helden. Meer informatie en ervaringen van onze bewoners over de uitgevoerde renovatie in Helden naar een Zeer energiezuinige woning ziet u in dit filmpje.

 

 

Uitgelicht

Zoeken