Ingrid Bekker
Heeft u vragen over het onderhoud van de panelen?
Wie zorgt er voor het onderhoud?
U heeft geen omkijken naar het onderhoud van het zonnepanelensysteem. Daar zorgen wij voor.
Waar kan ik terecht voor het melden van een storing of een reparatieverzoek aan de zonnepanelen?
Hoort uw woning bij de Buurtwinkel Venray, Horst of Panningen?
Dan kunt u tijdens kantooruren bellen met Feenstra, telefoon 0478-530025. Of stuur een e-mail naar feenstrazonopdracht@feenstra.com.
Hoort uw woning bij de Buurtwinkel Weert of Roermond?
Dan kunt u tijdens kantooruren bellen met Kemkens, telefoon 088-50 50 342. Of stuur een e-mail naar iweindhoven@kemkens.nl.
Hoort uw woning bij de Buurtwinkel Sittard of Heerlen?
Dan kunt u bellen met telefoonnummer 088-3850800, keuze 1. Of stuur een e-mail naar woningcorporatie@voltasolar.nl.
Worden mijn zonnepanelen schoongemaakt?
Nee, Wonen Limburg maakt de zonnepanelen niet standaard schoon. Eventuele vervuiling wordt nagenoeg helemaal verwijderd bij een regenbui.
Wat gebeurt er met de zonnepanelen als ik ga verhuizen?
De zonnepanelen zijn eigendom van Wonen Limburg. Op het moment dat u verhuist, blijven de zonnepanelen op het dak liggen. U hoeft dus niets te doen of achteraf bij te betalen.
Heb ik ook een andere CV-ketel nodig?
Nee, u heeft geen andere CV-ketel nodig voor de installatie van de zonnepanelen.
Wat is salderen?
De zonnepanelen op jouw woning wekken stroom op. Als de panelen meer stroom maken dan je gebruikt, dan gaat de overtollige stroom naar het elektriciteitsnet. Dit noemen we terugleveren.
Jouw energiebedrijf trekt de terug geleverde stroom af, van de stroom die je van het net hebt gebruikt. Dit noemen we salderen. Het salderen is in het begin gestart als stimuleringsmaatregel voor het plaatsen van zonnepanelen. Net als bijvoorbeeld beschikbare subsidies was deze maatregel nooit bedoeld voor altijd.
Het energiebedrijf betaalt voor de terug geleverde stroom hetzelfde bedrag per kilowattuur (kWh) als jij betaalt voor de stroom die je koopt.
Als je in een jaar meer stroom teruglevert dan je gebruikt hebt, krijg je een ander (lager) bedrag voor de stroom die overblijft. Deze extra stroom valt buiten de salderingsregeling. Jouw energiebedrijf moet je een ‘redelijk’ bedrag per kWh geven. We noemen dit de terugleververgoeding. Sommige leveranciers brengen, naast een vergoeding, ook kosten in rekening. Dat noemen we terugleverkosten.
Wat gebeurt er met de salderingsregeling?
De Nederlandse overheid zet de salderingsregeling voor zonnepanelen stop per 1 januari 2027. De kans is groot dat de huidige besparing op de energierekening in 2027 lager zal zijn dan tijdens de salderingsregeling. De overheid heeft hierover alle informatie voor jou op een rij gezet. Je kan deze informatie vinden op de volgende website: Zonne-energie | Duurzame energie | Rijksoverheid.nl
Wat gebeurt er met de zonnepanelen op mijn dak?
Wij snappen dat jij de vraag hebt wat Wonen Limburg met de zonnepanelen doet in de toekomst en welke maatregelen wij treffen. De zonnepanelen blijven gewoon op jouw dak liggen. Als je een woning met zonnepanelen huurt bij Wonen Limburg, passen we momenteel de huurvoorwaarden niet aan. We onderzoeken komend jaar eerst de gevolgen van het afschaffen van de salderingsregeling, waarbij we ook de landelijke prijsontwikkelingen goed in de gaten houden. Indien ons beleid op termijn aangepast wordt, laten wij dat persoonlijk weten voordat de afschaffing van de salderingsregeling per 1 januari 2027 in werking treedt.
Deel deze pagina op