54 keer een nieuwe thuis in 54 dagen

helen

Donderdag 13 februari vierden we samen met de toekomstige bewoners, de gemeente Peel en Maas en onze bouwpartners een heuglijk moment. Het symbolisch plaatsen van de laatste schoorsteen markeerde het moment dat de laatste van de in totaal 54 woningen aan het nieuwe Piushof in Panningen geplaatst is. Rond de zomer kunnen de bewoners verhuizen naar hun nieuwe thuis.

piushof feb 20

 

Extra bijzonder natuurlijk voor de toekomstige bewoners die uiteraard aanwezig waren. Het hele project staat dan ook in het teken van elkaar vroeg leren kennen om een goede start te maken met het samen wonen op deze mooie plek in Panningen. Na afloop genoten de bewoners nog samen van elkaars gezelschap als toekomstige buren en presenteerde de werkgroep ‘groen’ hun plannen voor het groen in hun Piushof. Rond de zomer verhuizen de nieuwe bewoners naar hun nieuwe woning.  

 

Ontmoeten en samenwerken in nieuwe, gemengde woonwijk

Op de plek waar voorheen 72 sterk verouderde woningen stonden, is de afgelopen weken in sneltreinvaart een moderne woonwijk ontstaan. 46 levensloopbestendige ‘Morgen’ woningen in het sociale huursegment en een achttal twee-onder-een kap woningen voor mensen met een middeninkomen, allemaal uiteraard gasloos en zeer energiezuinig. ‘Samen met de bewoners en de gemeente realiseren we hier een toekomstbestendige en duurzaam gebouwde, gemengde wijk waar straks ook nog acht koopwoningen worden gebouwd. Een ruim opgezette, groene wijk waar het prettig samen wonen is met veel ruimte voor ontmoeten. Waar voorheen bewoners elkaar pas treffen in hun nieuwe woonomgeving, hebben we hier vanaf de start ingezet op het kennismaken en elkaar ontmoeten. Mooi te zien dat het zijn vruchten nu al heeft afgeworpen.’ aldus Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg.

 

Wim Hazeu blikte echter ook vooruit: “Wonen Limburg zou graag in dit tempo meer nieuwe woningen realiseren. Behalve het bouwen van 18 woningen op het VMBO terrein, blijven we dan ook grote behoefte hebben aan nieuwe locaties. Hierin is de gemeente onze partner, hetgeen we ook met elkaar hebben afgesproken.”

 

“Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee de woningen gebouwd zijn. In april vorig jaar moest er nog gesloopt worden, nu staan ze er al. De toekomstbestendigheid van de woningen is ook precies waar behoefte aan is”, zegt Rob Wanten, verantwoordelijk wethouder in Peel en Maas. “De aanpak van Wonen Limburg om, samen wonen in de nieuwe buurt, al vroeg op te pakken heeft ons geïnspireerd om op de VMBO locatie in die geest aan de slag te gaan. Graag wil ik samen met Wonen Limburg bekijken hoe we sociale huurwoningen in Peel en Maas kunnen realiseren.” De bestuurders gaven elkaar de hand ter bekrachtiging van hun gezamenlijke ambitie.

 

Naast het nieuwe Piushof wordt er samengewerkt aan de ontwikkeling voor het Piuspark. Het ontmoeten en samenwerken staat ook centraal in dit initiatief, ontstaan vanuit de omliggende sportverenigingen, de school en de sporthal, waar door het samen met de bewoners ontwikkelen van de openbare ruimte de sportzone wordt verbonden met de woonomgeving.

Uitgelicht

Zoeken