2020

 • Tien nieuwe woningen in Vlodrop 09 december 2020

  Op 8 december hebben we met de gemeente Roerdalen een intentieovereenkomst gesloten over de bouw van tien huurwoningen in de wijk Holsterveld in Vlodrop. De komende maanden werken we de plannen verder uit.

 • 2021
 • Nieuwbouwplannen in Nederweert 24 januari 2022

  Met de gemeente Nederweert hebben we overeenstemming bereikt over een bouwplan voor 10 nieuwbouwwoningen in het plan Hoebenakker te Nederweert. De woningen komen te liggen aan de Tinnegieter op twee bouwterreinen. Momenteel liggen die nog braak. We verwachten eind 2021 te kunnen gaan starten met het bouwen van deze 10 huurhuizen.

 • Grootschalige verduurzaming van 4.000 woningen binnen 4 jaar een feit 15 december 2020

  De afgelopen vier jaar verduurzaamde woningcorporatie Wonen Limburg 4.000 bestaande huurwoningen. Daarmee beschikt haar gehele woningvoorraad gemiddeld over een energielabel B. Een enorme mijlpaal waar de corporatie samen met haar ketenpartners graag even bij stilstaat. De bewoners van de meest recent aangepakte woningen ontvingen daarom een insectenhotel uit handen van corporatiebestuurder Wim Hazeu.

 • Gouden buren in Neeritter 15 december 2020

  50 jaar buren van elkaar. Dat is wel heel uniek. En het verhaal van beide buren is wel heel bijzonder. Nicole, de dochter van mevrouw Van den Heuvel, vertelt hieronder hoe de buren lief en leed met elkaar delen. Ook L1 ging met de camera bij de buren langs. U vindt het item van L1 onderaan dit bericht.

 • Met WOOW naar wijken van de toekomst 08 december 2020

  Het project WOOW is onlangs officieel begonnen met de startbijeenkomst in het Cultuurhuis in Heerlen. WOOW – een afkorting van Wonen, Opleiden, Ondernemen en Werken − is een integraal programma dat zich richt op maatschappelijke opgaven in Limburg, waaronder tekorten op de arbeidsmarkt, demografische krimp, integratie, leefbaarheid, leegstand, en de energietransitie.

 • Woonzorgcentrum Donderhof bij EenVandaag 24 november 2020

  Zaterdag 21 november bracht EenVandaag een item over het Woonzorgcentrum Donderhof. Een kleinschalig woonzorgcentrum waarbij cultuurdiverse elementen volledig tot zijn recht komen en dat twee zorgondernemers samen met Proteion en Wonen Limburg op de Donderberg in Roermond willen realiseren. Kortgeleden is hiervoor een intentieovereenkomst getekend.

 • Mooie score in benchmark woningcorporaties 20 november 2020

  Ieder jaar vindt er een benchmark plaats waarin 274 woningcorporaties op een aantal onderwerpen met elkaar worden vergeleken. Deze benchmark wordt uitgevoerd door Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Er worden vijf onderwerpen gemeten. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en een C voor een score onder het gemiddelde. Op alle vijf scoren we ook dit jaar weer een mooie B.

 • Welkom nieuwe bewoners in De Afhang in Horst 11 november 2020

  De eerste woningen in het nieuwbouwproject De Afhang in Horst zijn bewoond! We heten de bewoners van harte welkom in hun nieuwe woning en wensen ze een prettig nieuw thuis.

 • Welkom thuis voor huurders Smithlaan in Sittard 02 november 2020

  Vanaf 1 november bieden we de huurders van de 17 appartementen en 3 bedrijfsruimtes aan de Smithlaan in de wijk Limbrichterveld-Hoogveld in Sittard een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg Accent.

 • Een project collectief wonen opzetten, hoe doe je dat? 22 oktober 2020

  Op veel plaatsen in Limburg zijn er initiatieven om een collectief woonproject op te zetten. Bij collectief wonen zijn je buren geen onbekenden, maar mensen waarmee je samen bouwt, woont en leeft. Zo’n wooncollectief draagt bij aan langer zelfstandig wonen voor ouderen, maar biedt ook nieuwe woonvormen voor jongeren.

 • Extra impuls huurwoningen aan Groene Loper in Maastricht 22 oktober 2020

  Wonen Limburg Accent koopt 38 appartementen in middenhuursegment van Ballast Nedam Development.

 • Wonen Limburg behaalt keurmerk sociaal ondernemen 14 oktober 2020

  Onlangs behaalden we de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen, een landelijk en onafhankelijk keurmerk.

 • Bijzondere warmtepomp hoogbouw Veltum onderdeel Week van het Huren 06 oktober 2020

  Tijdens de Week van het Huren kunnen huurders en andere geïnteresseerden kennismaken met de bijzondere warmtepomp die begin september geïnstalleerd is aan de Veltumse Kleffen in Venray. Hiermee werden in één keer alle 48 huurappartementen aardgasloos. Wonen Limburg, de eigenaar van het pand, liet de warmtepomp speciaal ontwikkelen voor toepassing in de woningbouw. Een enorme uitdaging, aangezien dit de eerste in zijn soort is in Nederland. Dit innovatieve project is nu opgenomen in het programma van de Week van het Huren, van 5 tot en met 10 oktober.

 • LET OP: er staat een verkeerd rekeningnummer op acceptgirokaart 25 september 2020

  Betaalt u met een acceptgirokaart? Dan vragen we u de huur over oktober over te maken via internetbankieren of handmatig met een overschrijvingskaart op rekeningnummer NL92RABO0132106094. Dit geldt niet voor de huurders die huren bij Wonen Limburg Accent.

 • Warm welkom voor bewoners houten woningen in Weert 23 september 2020

  Op maandag 21 september werden de nieuwe bewoners van de houten woningen aan de Sportstraat aangenaam verrast. Uit handen van wethouder Wendy van Eijk, gedeputeerde van de Provincie Limburg Andy Dritty en corporatie bestuurder Ger Peeters ontvingen zij een duurzame attentie voor hun nieuwe woning. En wensen zij hen heel veel woongenot in hun nieuwe huis.

 • Op weg naar Donderhof: een uniek zorggebouw op de Donderberg 14 september 2020

  Op 14 september tekenden Proteion, Wonen Limburg en de zorgondernemers Tülay Arslan en Wilma Wijts een intentieovereenkomst om te komen tot de ontwikkeling van een woonzorgcentrum op het terrein aan de Kasteel Hornstraat en Donderbergweg (tegenover het winkelcentrum). Wonen Limburg koopt deze locatie aan van de gemeente Roermond. Als alles meezit start de bouw in het najaar 2021.

 • Wonen Limburg voegt ruim 100 studentenwoningen toe in Maastricht 25 augustus 2020

  Wonen Limburg biedt vanaf de start van het nieuwe studiejaar woonruimte aan 127 studenten in Maastricht in het gloednieuwe studentencomplex Wauwhaus. Het betreft voornamelijk zelfstandige appartementen. Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar zelfstandige studentenhuisvesting in Maastricht, dat onlangs nog werd uitgeroepen tot beste studentenkamerstad van Nederland.

 • Het succesverhaal van Steef 29 juli 2020

  Terugblik op de informatiebijeenkomsten voor leveranciers over PSO

 • Welkom thuis in Piushof Panningen 24 juli 2020

  Afgelopen week ontving de laatste van de 54 bewoners de sleutels van zijn nieuwe huis aan de Piushof in Panningen. Na een lange voorbereiding en intensieve samenwerking tussen bewoners, corporatie Wonen Limburg en gemeente Peel en Maas kan het samen wonen aan de totaal vernieuwde Piushof in Panningen beginnen.

 • Compleet woongebouw in Venray wordt aardgasloos 20 juli 2020

  Een woongebouw aan de Veltumse Kleffen in Venray wordt voorzien van een nieuw soort warmtepomp die nog niet eerder in de woningbouw is toegepast. Met deze collectieve warmtepomp kunnen alle 48 huurappartementen van het aardgas af. Wonen Limburg, eigenaar van het gebouw, heeft deze bijzondere warmtepomp laten ontwikkelen. In september 2020 moet de installatie werken.

 • Welkom nieuwe bewoners Park Zuytwillemsvaert in Weert 30 juni 2020

  Op vrijdag 26 juni ontving de laatste bewoner van de in totaal 75 appartementen in het project aan de Zuytwillemsvaert in Weert de sleutels. Na ruim 1 ½ jaar bouwtijd zijn de twee woongebouwen volledig in gebruik genomen en kunnen de nieuwe bewoners er hun nieuwe thuis gaan maken.

 • Start sloop oud HTS schoolgebouw in Heerlen 25 juni 2020

  Op woensdag 24 juni is de sloop gestart van de betonnen constructie van de voormalige HTS aan de Dr. Jaegersstraat. Op de contouren van het markante schoolgebouw bouwt woningcorporatie Wonen Limburg in totaal 13 betaalbare, energiezuinige conceptwoningen. Deze kwalitatief zeer hoogwaardige woningen worden in een zeer korte bouwtijd gerealiseerd en vormen een mooie aanvulling in deze woonwijk.

 • Welkom terug in onze buurtwinkels, op afspraak 23 juni 2020

  Vanaf dinsdag 2 juni bent u weer van harte welkom op onze buurtwinkels. We vinden het fijn om u weer te mogen begroeten. We houden ons natuurlijk aan de 1,5 meter afstandsregel. Daarom is een bezoek alleen mogelijk op afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 17.00 uur. En met maximaal twee personen per huishouden. Bel voor het maken van een afspraak met ons WoonAdviesTeam: 088-385 0800.

 • Veel geld van huurders gaat naar Belastingdienst 18 juni 2020

  De verhuurderheffing staat op bijna tien miljard! De verhuurderheffing geldt sinds 2013 voor alle verhuurders met meer dan vijftig huurwoningen in de gereguleerde sector. Geld dat niet naar de huurder gaat, maar naar de schatkist.

 • Welkom thuis voor huurders Brunssum 08 juni 2020

  Vanaf 1 juli bieden we de huurders van de 16 appartementen aan de Lindestraat en 16 eengezinswoningen aan de Dorpsstraat, Panhoes en Leenheerstraat in Brunssum een ‘Welkom thuis’ bij Wonen Limburg. We breiden ons bezit hiermee uit met in totaal 32 woningen.

 • Betalingsproblemen door Corona? 26 mei 2020

  Heeft u als gevolg van de coronacrisis minder inkomsten? Omdat u minder kunt werken bijvoorbeeld? Dan is het misschien lastig om (tijdelijk) de huur te betalen. Laat ons dit zo snel mogelijk weten. We kijken graag met u naar een oplossing. Samen komen we er wel uit!

 • Onderzoek flora en fauna 14 mei 2020

  Wonen Limburg treft bij een groot deel van haar woningbezit energiebesparende maatregelen. Hierbij wordt van ons verwacht dat we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Wet Natuurbescherming’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen.

 • Wonen Limburg neemt huurovereenkomsten De Zorggroep Schuttersveld over 30 april 2020

  Op verzoek van De Zorggroep nemen wij de huurovereenkomsten voor de appartementen Schuttersveld in Venray van hen over. Normaalgesproken verhuurde de zorginstelling deze woningen zelf aan haar bewoners. Maar omdat de kerntaak van De Zorggroep ligt in het verlenen van zorg en niet op de verhuur van woningen, is dit nu overgedragen aan ons als woningeigenaar. Vanaf 1 mei 2020 huren de bewoners van deze aanleunwoningen in Schuttersveld dus voortaan rechtstreeks van Wonen Limburg.

 • Jaarverslag 2019: Zorg voor elkaar 28 april 2020

  Het jaarverslag van Wonen Limburg en dat van Wonen Limburg Accent is uit. De titel van het jaarverslag van Wonen Limburg – Zorg voor elkaar - stond al vast voor de uitbraak van het coronavirus; maar is nu toepasselijker dan ooit.

 • Verlenging ketensamenwerking dagelijks onderhoud 23 april 2020

  Na vijf jaar ervaring opgedaan te hebben met ketensamenwerking, gaat Wonen Limburg deze periode verlengen met nog eens twee jaar. Voor het dagelijks onderhoud werken we samen met zeven partners.

 • Hoe gaan we om met het Coronavirus? 23 april 2020

  Graag informeren wij u over hoe wij omgaan met het coronavirus. Uw gezondheid, die van onze collega’s en relaties staan natuurlijk voorop. Daarom willen we verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen.

 • Het Gasthuis: Gemeente Heerlen, Leger des Heils en Wonen Limburg realiseren gezamenlijk nieuwe opvang voor zorgmijders in Heerlen 17 april 2020

  De Gemeente Heerlen opent een nieuwe opvang voor zorgmijders in een leegstaand pand aan de Gasthuisstraat 35.

 • Nieuwe sociale huurwoningen in Maasbracht 19 februari 2020

  Gemeente Maasgouw en Wonen Limburg zijn van plan om in Maasbracht tijdelijk tien sociale huurwoningen voor kleine huishoudens te realiseren. Op initiatief van de gemeente Maasgouw zijn samen met Wonen Limburg de mogelijkheden voor tijdelijke woningen verkend. Dit om op korte termijn te kunnen voldoen aan de vraag naar sociale huurwoningen. De woningen komen te staan aan de Kruisweg in Maasbracht. Gemeente Maasgouw stelt daarvoor de grond ter beschikking.

 • Mogelijk bijzondere woonvorm in Leudal 18 februari 2020

  Het jaar 2020 wordt gebruikt om te onderzoeken of het haalbaar is om in Leudal een woonvorm te realiseren waarin ouderen en mensen met een functiebeperking kunnen wonen, samen met mensen die bereid zijn iets voor een ander te betekenen. Dat zijn de gemeente Leudal, burgerinitiatief Wonen Leudal en woningcorporatie Wonen Limburg met elkaar overeengekomen.

 • 54 keer een nieuwe thuis in 54 dagen 14 februari 2020

  Donderdag 13 februari vierden we samen met de toekomstige bewoners, de gemeente Peel en Maas en onze bouwpartners een heuglijk moment. Het symbolisch plaatsen van de laatste schoorsteen markeerde het moment dat de laatste van de in totaal 54 woningen aan het nieuwe Piushof in Panningen geplaatst is. Rond de zomer kunnen de bewoners verhuizen naar hun nieuwe thuis.

 • Bouw 16 volledig houten woningen Weert gestart 31 januari 2020

  Op donderdag 30 januari was het officieel startmoment voor de bouw van 16 volledig houten woningen aan de Sportstraat in Weert.

 • In het Trichterveld in Maastricht gaan we 14 woningen realiseren in het middenhuur segment 27 januari 2020

  Maasvallei, Wonen Limburg en BAM Wonen hebben de overeenkomsten voor de realisatie van de laatste fase van de herontwikkeling van Trichterveld in Maastricht getekend. De overeenkomsten zijn ondertekend voor de bouw van de laatste 26 woningen waarvan twaalf koopwoningen voor Maasvallei en veertien huurwoningen in het middenhuur segment voor Wonen Limburg Accent. Met deze ondertekening is de slotfase van de herontwikkeling in Trichterveld gestart.

 • Sloop en nieuwbouw Doolingsbemden in Grubbenvorst 23 januari 2020

  Op dinsdagavond 21 januari hebben we de bewoners van 8 huurwoningen aan Doolingsbemden in Grubbenvorst geïnformeerd over de sloop van hun woningen. De huidige, verouderde woningen kennen technische beperkingen en kunnen helaas niet worden aangepast aan de eisen van de huidige tijd. We gaan de huidige bewoners intensief begeleiden naar een vervangende woning.

 • Nieuw appartementengebouw voor Venray 22 januari 2020

  Aan de rand van het centrum van Venray gaan we een appartementengebouw bouwen met in totaal 15 appartementen.

 • Meerjarige aanpak om de leefbaarheid en woonkwaliteit in de regio Parkstad te verbeteren 22 januari 2020

  Namens de zeven Parkstadgemeenten tekenden Stadsregio Parkstad Limburg, negen woningcorporaties en het regionaal overleg huurdersorganisaties (ROH) Parkstad afgelopen vrijdag 17 januari 2020 de Regionale Prestatieafspraken Parkstad Limburg 2019 – 2024. Hiermee slaan deze partijen de handen ineen om te werken aan de verbetering van de leefbaarheid en de woonkwaliteit van wijken in de regio.

 • Nieuwe huurtoeslag 2020: maximale inkomensgrenzen verdwijnen 14 januari 2020

  De inkomensgrenzen in de huurtoeslag komen in 2020 te vervallen. Daardoor krijgen meer mensen recht op huurtoeslag.

Uitgelicht

Zoeken