Extra impuls huurwoningen aan Groene Loper in Maastricht

ine

Wonen Limburg Accent koopt 38 appartementen in middenhuursegment van Ballast Nedam Development.

groene loper

De markt van huurwoningen in Maastricht krijgt extra lucht. Wonen Limburg Accent kocht gisteren 38 huurappartementen in het middenhuursegment aan van Ballast Nedam Development aan de Groene Loper in Maastricht. Weer een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van de Groene Loper en een mooie toevoeging van huurwoningen voor de toekomstige generaties. De huurwoningen zijn namelijk voorzien van de laatste duurzaamheidsmaatregelen en energieneutraal. 

Appartementen in het middenhuursegment
Naast de koopwoningen en (sociale) huurappartementen die al aan de Groene Loper worden gerealiseerd, wordt met de aankoop door Wonen Limburg Accent de doelgroep van de zogenaamde middenhuur verder bediend. Er is een grote vraag naar woonruimte in het middensegment (huur €750,- tot €1.000,-).  Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg: “We zijn verheugd dat we deze transactie hebben kunnen doen. Met de aankoop voegen wij kwalitatief hoogwaardige appartementen in het middenhuursegment toe aan onze woningportefeuille. We vinden het namelijk belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, en ook niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen. Daarom is indertijd Wonen Limburg Accent opgericht als volle dochter van Wonen Limburg: een commerciële verhuurder met het hart van een woningcorporatie.”

Gezonde duurzame omgeving
Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development: “Als bedrijf zijn wij ervan overtuigd dat een duurzame groei van steden veel meer omvat dan simpelweg huizen bouwen. Wij ontwikkelen de leefgebieden van de toekomst, een inclusieve samenleving waar mensen met elkaar kunnen leven in een gezonde en duurzame omgeving.” Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg vult aan: “Door bewust in te zetten op een mix van sociale huur- en middensegmentwoningen, werken we ook aan gevarieerde, leefbare wijken. De toevoeging van deze woningen draagt mooi bij aan de variatie in dit gebied. We zijn dan ook enthousiast over deze samenwerking met Ballast Nedam Development.”

Duurzaamheid in elk facet van de ontwikkeling
Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze appartementen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee worden deze appartementen energieneutraal. Daarnaast wordt gelet op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in het ontwerp van het gebouw en de directe omgeving. Er worden nestkasten geplaatst en het regenwater van daken en bestrating wordt via buffers geïnfiltreerd in de bodem. Zo wordt bij hevige regenval de riolering niet overbelast en hittestress vermeden bij extreme droogte. 

Huren aan de Groene Loper
Met de aankoop door Wonen Limburg Accent wordt het huuraanbod aan de Groene Loper verder uitgebreid en gedifferentieerd. Er komen 32 appartementen van circa 60 m2 groot en zes appartementen van circa 74 m2 groot.  De appartementen bevinden zich aan de Kolonel Millerstraat en maken deel uit van fase 2c aan de Groene Loper. Naar verwachting start de bouw van fase 2c gelegen aan de Kolonel Millerstraat en de Pres. Rooseveltlaan nog dit jaar. 

Verhuur
Interesse kenbaar maken voor deze huurappartementen kan gemakkelijk en snel door een gratis account aan te maken bij Wonen Limburg Accent: www.wonenlimburgaccent.nl.  

Uitgelicht

Zoeken