Gouden buren in Neeritter

ine

50 jaar buren van elkaar. Dat is wel heel uniek. En het verhaal van beide buren is wel heel bijzonder. Nicole, de dochter van mevrouw Van den Heuvel, vertelt hieronder hoe de buren lief en leed met elkaar delen. Ook L1 ging met de camera bij de buren langs. U vindt het item van L1 onderaan dit bericht.

gouden huurder

Lieny Van den Heuvel (86 jaar) en Thieu Munnecom (73 jaar) wonen al 50 jaar naast elkaar. Lief maar ook leed hebben ze samen gedeeld; zo zijn ze beiden hun partner verloren. Over en weer werd er gezorgd om dit grote verlies samen te dragen en om deze moeilijke periode door te komen. De gezinnen van Lieny en Thieu zijn samen opgegroeid, het was één groot gezin, zelfs Sinterklaas had pakjes voor de kinderen van allebei de gezinnen  Er is geen schutting tussen de tweekapper (alleen het muurtje van 1 m. dat bij de bouw van de woningen is geplaatst door de woningbouw), ze hebben één grote gezamenlijke tuin. Jaarlijks verstopte de paashaas de eieren in de tuin voor de kinderen van beide gezinnen. Als de zoon van Thieu vroeger thuis kwam uit school dan liep hij eerst bij Lieny binnen om te kijken wat de pot schafte, als hem dat aanstond schoof hij bij Lieny aan tafel en anders liep hij door naar huis. De dochter van Lieny is getuige geweest bij het huwelijk van de dochter van Thieu en is zelfs peettante van de kleindochter van Thieu. Samen zorgen ze voor elkaar, zo strijkt Lieny regelmatig de was van Thieu, Thieu maait wekelijks het gazon bij Lieny. Als bij Lieny de ramen worden gewassen, dan worden de ramen bij Thieu meegedaan. 
Ze hebben samen uitgekeken naar deze mijlpaal, ze hadden graag een frietwagen op straat gezet om de hele buurt mee te laten feesten met dit gouden jubileum. Helaas kan dit door de coronacrisis niet doorgaan. Toch geven ze een feestelijk tintje aan deze mooie gebeurtenis in een hele kleine kring, volgens de regels van het RIVM, want ze willen er uiteraard nog wat jaartjes aanplakken samen. 

Nicole

Link naar de uitzending van L1.

Huurt u al minstens vijftig jaar bij Wonen Limburg? Zonder onderbreking? Dan bent u een gouden huurder!

Ook als u al eens van het ene huis van Wonen Limburg naar het andere bent verhuisd. Wij waarderen onze trouwe huurders heel erg. Daarom krijgt iedere gouden huurder één maand nettohuur cadeau. Komt u in aanmerking? Meld u dan bij de buurtwinkel of telefonisch, bij het WoonAdviesTeam: 088 - 385 0800. Let op: u heeft hiervoor wel een uittreksel BRP van uw gemeente nodig.

Uitgelicht

Zoeken