Nieuwe sociale huurwoningen in Maasbracht

esther

Gemeente Maasgouw en Wonen Limburg zijn van plan om in Maasbracht tijdelijk tien sociale huurwoningen voor kleine huishoudens te realiseren. Op initiatief van de gemeente Maasgouw zijn samen met Wonen Limburg de mogelijkheden voor tijdelijke woningen verkend. Dit om op korte termijn te kunnen voldoen aan de vraag naar sociale huurwoningen. De woningen komen te staan aan de Kruisweg in Maasbracht. Gemeente Maasgouw stelt daarvoor de grond ter beschikking.

Maasbracht

 

Op de locatie aan de Kruisweg stond in 2017 en 2018 het tijdelijke gemeentehuis van Maasgouw. De tien nieuwe woningen, met twee slaapkamers, zijn bedoeld voor mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee wordt de huidige druk op de woningmarkt verlicht. De woningen blijven 10 jaar staan en kunnen daarna relatief eenvoudig verplaatst worden naar een plek waar op dat moment behoefte is aan extra woningen. 

Adempauze
De woningen worden op de reguliere manier via de website Thuisinlimburg.nl verhuurd. De maximale huurperiode is twee jaar. De nieuwe bewoners behouden hun inschrijfduur en hebben zo dus twee jaar langer de tijd om te zoeken naar hun gewenste huis. Met deze adempauze kunnen diverse woningzoekenden geholpen worden. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners eind 2020 in hun woning trekken. De huurprijs wordt € 623,- per maand. Het aanvragen van huurtoeslag is mogelijk.  

Dinsdagavond 18 februari was er gelegenheid voor de buurtbewoners om de tekeningen van de nieuwe woningen te bekijken. 

Uitgelicht

Zoeken