Het succesverhaal van Steef

ine

Terugblik op de informatiebijeenkomsten voor leveranciers over PSO

Op donderdag 16 juli hield Wonen Limburg voor haar leveranciers een webinar over de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).
Miranda Heemels, personeelsfunctionaris bij Smeets Groep BV deelde het inspirerende verhaal van hun medewerker Steef. De kansen op de arbeidsmarkt voor Steef waren niet bijzonder groot. Toch bood Smeets Groep BV hem een baan aan op de afdeling Inkoop. Dat was de start van een bijzonder mooi ontwikkelingstraject voor Steef.

Het waarom van Social Return
Het verhaal van Steef vertelt precies waarom Wonen Limburg participatie op de arbeidsmarkt zo belangrijk vindt. Het thuisgevoel van Wonen Limburg heeft namelijk niet alleen te maken met een fijn dak boven je hoofd, maar ook dat mensen met een afstand op de arbeidsmarkt maximaal mee kunnen doen in de maatschappij en hun toekomstperspectief kunnen verbeteren. Social Return noemen we dat.
 
PSO als meetinstrument
Op 1 januari 2020 stapte Wonen Limburg over op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) als meetinstrument voor Social Return voor opdrachten vanaf € 150.000,-- per jaar. Tijdens het webinar ontvingen deelnemers informatie en inspiratie hoe zij met PSO aan de slag kunnen.
 
Sprekers
Onderstaande sprekers kwamen aan het woord:
- Stephan Theunissen, directeur bedrijfsvoering Wonen Limburg vertelde waarom PSO zo belangrijk is voor Wonen Limburg 
- Yuri Starrenburg van PSO Nederland gaf uitleg over het doel van PSO, de verschillende prestatieniveaus en hoe het proces tot certificering eruit ziet.
- Peter Zoglman van bureau Uwiltwerk vertelde hoe zij bedrijven kunnen ondersteunen bij het aanvraagtraject
- Ervaringsverhaal Miranda Heemels, personeelsfunctionaris bij Smeets Groep BV
- Ervaringsverhaal van Daniëlle Gehring, PSO-coördinator bij Nibag
 
Nog niet alles
PSO is enkel een monitoringsinstrument. We hechten ook veel waarde aan het delen van de successen met elkaar. Zoals bijvoorbeeld de prachtige voorbeelden van Smeets Groep BV en Nibag. Graag horen wij van onze leveranciers hoe zij Social Return invullen, wat zijn de successen, waar kunnen we nog iets leren, hoe ervaren de medewerkers hun nieuwe kans? Dat zijn de verhalen die wij bij onze leveranciers, bewoners én binnen Wonen Limburg graag ophalen en delen.
 
 
 
 
 
Kijk hieronder het webinar terug.
 
 

Uitgelicht

Zoeken