2021

 • Wonen Limburg en Nester ruilen woningen in Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren 24 januari 2022

  Op 31 december hebben Wonen Limburg en Nester een vijfentwintig tal wooncomplexen met elkaar uitgeruild. Deze uitruil houdt in dat Nester 129 sociale huurwoningen en 24 onzelfstandige eenheden begeleid wonen in de gemeenten Roerdalen en Maasgouw verkoopt aan Wonen Limburg. Wonen Limburg verkoopt 152 sociale huurwoningen in de gemeente Echt-Susteren aan Nester.

 • Mooi visitatierapport voor Wonen Limburg 24 januari 2022

  Onlangs werden we gevisiteerd door een onafhankelijke commissie. Bij dit onderzoek werden tientallen belanghebbenden betrokken. Waaronder voor ons belangrijke partners en natuurlijk huurders. De onderzoekscommissie zag een duidelijke stijgende lijn en kwam tot een mooi eindrapport.

 • Bestuurder Wim Hazeu neemt afscheid van Wonen Limburg 24 januari 2022

  Bestuurder Wim Hazeu vertrekt per 1 april bij woningcorporatie Wonen Limburg. Op die datum maakt hij de overstap naar woningcorporatie Woonpunt in Maastricht.

 • Bouw Kruitweg Venray van start 24 januari 2022

  Dinsdag 2 maart heeft toekomstig bewoner Guus Kersten samen met wethouder Jan Jenneskens (gemeente Venray) en corporatiebestuurder Ger Peeters het officiële startsein gegeven voor de bouw van het woonhofje aan de Kemp in Venray. Hier bouwen we 16 woningen in een hofje, waar de toekomstige bewoners het belangrijk vinden om er met elkaar een fijne woonomgeving te maken. Voor het einde van dit jaar kunnen de nieuwe bewoners verhuizen naar hun nieuwe stek.

 • Samen bouwen aan een fijne buurt in Horst 24 januari 2022

  De drie wijken In de Riet, de Mussenbuurt en de Norbertuswijk zijn samen met de gemeente Horst aan de Maas en Wonen Limburg aan het werk om hun wijk klaar voor de toekomst te maken. Om dit te bekrachtigen tekenden wethouder Roy Bouten en onze bestuurder Wim Hazeu op 5 maart een samenwerkingsovereenkomst.

 • Nep e-mail en sms over de verlenging van uw inschrijving Thuis in Limburg 24 januari 2022

  Er worden sinds kort e-mail en sms berichten verzonden door een onbekende partij waarin u ten onrechte wordt gevraagd om uw inschrijving te verlengen en hiervoor geld te betalen. Volgens de valse berichten kunt u de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de afzender van het bericht te blokkeren en/of op de zwarte lijst te zetten!

 • Sleuteloverdracht het Gasthuis 24 januari 2022

  Na een grondige verbouwing van het voormalig klooster aan de Gasthuisstraat heeft Wonen Limburg, eigenaar van het pand, woensdag 31 maart de sleutel overgedragen aan de gemeente Heerlen. De gemeente huurt het pand en geeft het in gebruik aan het Leger des Heils voor de opvang van dak- en thuislozen.

 • Welkom voor nieuwe bewoners Bosweg Montfort 24 januari 2022

  Op woensdag 21 april werden de bewoners van de nieuwe woningen aan de Bosweg in Montfort verrast. Zij kregen van wethouder Jan Smits van de gemeente Roerdalen en onze bestuurder Ger Peeters een welkomstcadeau. De bewoners wonen in Kompaswoningen. Dit zijn tijdelijke huurwoningen die 10 jaar blijven staan. In de loop van 2022 worden er nog tien permanente nieuwbouwwoningen gebouwd aan de Bosweg.

 • Jaarverslag 2020: Aan het thuiswerken 24 januari 2022

  Het jaar 2020 was voor iedereen een bijzonder jaar vanwege de coronapandemie. Uiteraard beïnvloedde de pandemie sterk onze manier van werken en de wijze van contact met onze huurders. Gelukkig vielen de financiële gevolgen voor onze organisatie tot nog toe mee. In ons jaarverslag – Aan het thuiswerken – leest u hier meer over.

 • Start bouw Ellenhof in Ell 24 januari 2022

  Wat in 2016 begon als een oproep om betaalbaar wonen in Ell mogelijk te maken zodat jongeren een kans krijgen in hun dorp te blijven, is inmiddels een plan in uitvoering. Op 10 mei is Janssen de Jong OnderhoudPlus B.V. in opdracht van ons begonnen met de verbouwing van het voormalig dorpshuis naar Ellenhof. Bewoners van Ell gaan via hun Stichting Wonen Ell de verhuur en het onderhoud van de tien appartementen voor hun rekening nemen.

 • We stoppen met het versturen van acceptgirokaarten 24 januari 2022

  Maandelijks versturen we acceptgirokaarten naar ongeveer 6000 huurders. Maar een klein aantal van deze huurders gebruikt de acceptgirokaart daadwerkelijk om de huur te betalen.

 • Onderzoek flora en fauna 24 januari 2022

  Wonen Limburg treft bij een groot deel van haar woningbezit energiebesparende maatregelen. Hierbij wordt van ons verwacht dat we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Wet Natuurbescherming’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen.

 • Vernieuwde aanpak badkamers Brukske Venray groot succes 24 januari 2022

  Een fijn huis in een prettige woonomgeving. Dat gunnen wij iedere bewoner. En wij niet alleen, maar ook onze ketenpartners hebben deze missie hoog in het vaandel staan. Zo leidde een prettige samenwerking, een nieuwe badkamer met een innovatief droog bouwsysteem en een gerichte bewonersaanpak tot tevreden bewoners en een donatie van € 3.000,- aan het Wijkplatform Brukske voor het project Speelcoach Henk.

 • Doet u ook mee aan tegelwippen? 24 januari 2022

  Heeft u (veel) tegels in uw tuin? Doe dan mee met onze Tegelwip-actie. Haal uw tegels eruit en stop er bloemen of planten in. Goed voor het milieu. En ook de bijen (en andere beestjes) worden er blij van. U hoeft heus niet alle stenen weg te halen. Alle kleine beetjes helpen.

 • Kunstproject Aurora Heerlen gestart 24 januari 2022

  Een feestelijke bijeenkomst voor bewoners en kunstenaars op zondag 4 juli vormde het startmoment van het kunstproject. Weliswaar een jaartje later dan gepland, maar nu kan dan eindelijk begonnen worden aan het realiseren van het door de bewoners gekozen ontwerp voor hún woongebouw. Een project waarin bewoners zij aan zij met de kunstenaars werken aan een nieuw Aurora.

 • Eerste stap herontwikkeling Panningen Zuid 24 januari 2022

  Op 14 juli tekenden de gemeente Peel en Maas, De Zorggroep en Wonen Limburg een intentieovereenkomst om te komen tot de ontwikkeling van het braakliggende terrein Panningen Zuid.

 • 18 koopwoningen in voormalig schoolgebouw Leende 24 januari 2022

  Nu basisschool De Triangel verhuisd is naar het nieuwe multifunctioneel centrum in Leende, worden de achttien zogeheten schoolwoningen aan de Breedvennen verkocht. De eigenaar, VOF Centrumplan Leende, heeft er weer afzonderlijke woningen van gemaakt. Vijftien eengezinswoningen en drie levensbestendige woningen die daardoor ook geschikt zijn voor senioren.

 • Complete woongebouwen in Weert worden gasloos 24 januari 2022

  Vier woongebouwen aan de Laurenburg in Weert worden voorzien van een nieuw soort warmtepomp. Met deze innovatieve, collectieve warmtepomp kunnen alle huurappartementen in de woongebouwen in één keer van het aardgas af. Wonen Limburg, eigenaar van de gebouwen, heeft deze bijzondere warmtepomp speciaal laten ontwikkelen. In september 2020 is de eerste installatie in werking gesteld bij een woongebouw in Venray. De ervaringen van de bewoners zijn heel positief. Ook in Weert is men enthousiast over het plan.

 • Bewoners vieren de opening van hun vernieuwde hofje 24 januari 2022

  Drie dames van het Hofje aan de Averbodenstraat in Helden hebben het initiatief genomen om het grasveld tussen de huizen aan te pakken. Ze wilden het hofje gezellig, gebruiksvriendelijk en veilig maken. Ze hebben contact gezocht met de wijk- en complexbeheerder van Wonen Limburg.

 • Ondertekening overeenkomst ontwikkeling Petrusberg 24 januari 2022

  Dinsdag 24 augustus ondertekenden bestuurders van de gemeente Roerdalen en Wonen Limburg een overeenkomst. In deze overeenkomst staan afspraken over de ontwikkeling van de Petrusberg.

 • Start bouw zorgwoningen in Brunssum 24 januari 2022

  In september is gestart met het bouwen van in totaal 23 ruime, betaalbare zorgwoningen aan het Zorgplein in Brunssum. Dit doen wij samen met ontwikkelaar Holikiday. Zorgpartner Het Andere Wonen wordt verhuurder van de appartementen en gaat er de zorg verlenen.

 • Hoogste punt hofjeswoningen Weert 24 januari 2022

  Op vrijdag 10 september bereikte de bouw van 11 Jongen+ conceptwoningen zijn hoogste punt. Aan de Waagmeesterhof in Weert bouwen we er woningen voor vereniging Hofje het Genietschap. Samen-wonen en naar elkaar omzien is wat de toekomstige bewoners willen. Zodat ze met elkaar een fijne woonomgeving kunnen maken. Begin volgend jaar verhuizen de nieuwe bewoners naar hun nieuwe stek.

 • Opknapbeurt voor de Saffierflat in Heerlen 24 januari 2022

  In 2018 heeft Wonen Limburg de Saffierflat in de wijk GMS in Heerlen aangekocht.

 • U bent weer welkom in de buurtwinkel! 24 januari 2022

  Vanaf nu kunt u weer gewoon terecht in onze buurtwinkels. Met een vraag of opmerking, of gewoon om even bij te kletsen.

 • Tegelwipactie succes 24 januari 2022

  Meer groen in de woonomgeving is hard nodig. Het wordt steeds warmer en langere droogteperiodes komen vaker voor. Tegelijk zijn er ook steeds vaker hevige hoosbuien. Daarom is het nodig om ons aan te passen aan het veranderende klimaat.

 • Gratis energiebespaaradvies voor huurders Wonen Limburg 24 januari 2022

  Speciaal voor onze huurders stellen wij gratis energiecoaches beschikbaar. Zij helpen huurders bij het ontcijferen van hun energierekening en geven hen advies over de mogelijkheden om geld en energie te besparen. Ook geeft de energiecoach uitleg over hoe ze het beste kunnen ventileren en over hoe ze de thermostaat en eventueel andere installaties zo goed mogelijk kunnen gebruiken. Dat is handig, zeker in deze tijd van het jaar waarin de verwarming steeds vaker aan gaat.

 • Limburgse woningcorporaties bundelen krachten om bouwtempo te verhogen 24 januari 2022

  De bestuurders van woningcorporaties Wonen Limburg, Maasvallei, Wonen Zuid, HEEMwonen, ZOwonen en Woonwenz ondertekenden eind oktober een Intentieovereenkomst om te komen tot een Limburgse Bouwstroom. Met de ondertekening is het startschot gegeven voor een onderzoek naar vraagbundeling en collectieve inkoop van nieuwbouwwoningen in de jaren 2022 tot en met 2030.

 • Huurders denken mee met toekomstplan Wonen Limburg 24 januari 2022

  "Waar gaan we de komende jaren aandacht aan besteden?" en "Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk mensen een thuis bieden?" zijn vragen die terugkomen in het vierjaarlijkse toekomstplan van Wonen Limburg. Hierin is de visie van huurders voor ons van groot belang.

 • Welkom in onze buurtwinkels, maar wel op afspraak 24 januari 2022

  U bent van harte welkom op onze buurtwinkels. We vinden het fijn om u te begroeten. Daarbij houden we ons natuurlijk aan de 1,5 meter afstandsregel. Daarom is een bezoek vanaf dinsdag 16 november alleen mogelijk op afspraak. En met maximaal twee personen per huishouden. Bel voor het maken van een afspraak met ons WoonAdviesTeam: 088-385 0800. U kunt een tijd laten inplannen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

 • Mooie score in benchmark woningcorporaties 24 januari 2022

  Ieder jaar vindt er een benchmark plaats waarin 258 woningcorporaties op een aantal onderwerpen met elkaar worden vergeleken.

 • Aankondiging aanbestedingen onderhoud 24 januari 2022

  Vrijdag 17 december was het startsein voor de ingrijpende verandering in de manier waarop wij omgaan met onze vastgoedportefeuille. De wijze waarop het vastgoed wordt beheerd en onderhouden gaan we anders vormgeven en inrichten. De nieuwe contracten voor onze algemene onderhoudsportefeuille gaan in vanaf 2023.

 • Wat verandert er door de nieuwe corona maatregelen? 24 januari 2022

  Graag informeren wij u over hoe wij omgaan met het coronavirus. Uw gezondheid, die van onze collega’s en relaties staan natuurlijk voorop. Daarom willen we verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen.

Uitgelicht

Zoeken