Warm welkom voor bewoners houten woningen in Weert

helen

Op maandag 21 september werden de nieuwe bewoners van de houten woningen aan de Sportstraat aangenaam verrast. Uit handen van wethouder Wendy van Eijk, gedeputeerde van de Provincie Limburg Andy Dritty en corporatie bestuurder Ger Peeters ontvingen zij een duurzame attentie voor hun nieuwe woning. En wensen zij hen heel veel woongenot in hun nieuwe huis.

weert houten woning

 

Wat vindt u van uw nieuwe woning?

Bewoners ontvingen een insectenhotel. Het uitreiken van het welkomstcadeau was tevens een mooie aanleiding om met de bewoners in gesprek te gaan. Zo werden de eerste ervaringen gedeeld. “Echt een fijne woning. Wat opvalt, is dat de geluiden in de woning minder hard klinken. Aan onze kinderen merken we dat ze er rustiger van worden.’, aldus een van de bewoners.

 

Houtbouw draagt bij aan realiseren duurzaamheidsopgave

Wethouder volkshuisvesting en ruimtelijke ordening Wendy van Eijk: “Ik ben blij dat we de keuze gemaakt hebben om mee te werken aan dit unieke project. Dat wonen in hout, waarbij toch wat spelregels gelden, populair is, blijkt wel. Er waren meer gegadigden dan woningen. Weert heeft zich hiermee op de kaart gezet. Vandaag heb ik van de bewoners vooral positieve verhalen gehoord over deze woningen. Ik hoop dat ook andere ontwikkelaars de voordelen van het bouwen op deze innovatieve manier omarmen zodat we hier in Weert een stevige bijdrage kunnen leveren aan onze duurzaamheidsopgave.”

 

Bouwen met oog voor de toekomst

Wonen Limburg is eigenaar en verhuurder van de woningen. Ger Peeters, bestuurder van de corporatie: “Het toepassen van innovatieve bouwmethoden en technische ontwikkelingen helpt ons bij het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstelling. We hebben de ambitie om in 2050 CO2 neutraal te zijn. Het bouwen met hout draagt daar een steentje aan bij. Ook het sedumdak op de berging en de Tuiny Forest die we de bewoners aanbieden heeft daarop een gunstig effect.”

 

Innovatieve bouwmethode

Deze volledig van hout gemaakte woningen zijn een primeur in de sociale woningbouw. De woningen worden allemaal op een zeer duurzame manier gefabriceerd en gaan net zo lang mee als regulier gebouwde woningen. De woningen zijn helemaal te prefabriceren en te demonteren. Ze hebben een zeer hoge isolatiewaarde, goede akoestische eigenschappen en de brandwerendheid is hoog. De woningen zijn CO²-neutraal en tot slot volledig recyclebaar. Aan dit bijzondere project heeft de Provincie Limburg uit het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt subsidie toegekend.

De Provincie Limburg zet zich samen met partners in voor veilige en leefbare buurten en wijken”, zegt gedeputeerde Dritty (Ruimte, Wonen en Europa). “De juiste woning, op de juiste plek, op het juiste moment beschikbaar. Dit project past niet alleen uitstekend binnen deze doelstelling , maar levert tevens een bijdrage aan de duurzaamheidsopgave waar we met zijn allen voor staan.”

Uitgelicht

Zoeken