Onderzoek flora en fauna

Yvonne Toebosch

Wonen Limburg treft bij een groot deel van haar woningbezit energiebesparende maatregelen. Hierbij wordt van ons verwacht dat we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuizen. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Wet Natuurbescherming’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen.

Foto flora en fauna
Foto: Econsultancy 


Onderzoek
Om bij renovaties rekening te houden met deze beschermde diersoorten, brengen wij in kaart waar deze soorten voorkomen. Wij hebben de adviesbureaus Faunaconsult en Econsultancy opdracht gegeven om dit ecologisch onderzoek uit te voeren in uw wijk. In de periode van mei tot en met september 2020 bezoeken zij verschillende wijken in Limburg. Het kan zijn dat u hiermee te maken krijgt. 

Praktische informatie
Aangezien de huismussen en gierzwaluwen tegen zonsondergang in de woning vliegen en vleermuizen juist dan uit de woningen, vinden de onderzoeken plaats in de avond, nacht en vroege ochtend. De onderzoekers kijken of er dieren naar binnen of buiten vliegen bij de gevels en zijn hiervoor een aantal uur per dag in de wijk. Naast de camera’s die de onderzoekers meenemen, gebruiken de onderzoekers soms ook een zaklamp. Als het nodig is, schijnen zij hiermee op de gevels. 

Herkenbaarheid van de onderzoekers
De onderzoekers blijven tijdens het werk op openbaar terrein (trottoir en/of openbare weg) en zullen zich niet op uw terrein begeven. De onderzoekers van de ecologische adviesbureaus hoeven dan ook niet bij u binnen te zijn. Het is wel mogelijk dat de onderzoekers een langere tijd rond een bepaald woning(blok) zijn om vast te stellen of hier bijvoorbeeld vleermuizen uitvliegen. De medewerkers van Faunaconsult zijn herkenbaar aan een groen hesje. De medewerkers van  Econsultancy zijn herkenbaar aan een geel of oranje reflecterend hesje. Twijfelt u toch wie er bij u in de wijk onderzoek doet? U kunt de medewerkers die onderzoek doen altijd vragen naar de bedrijfspas of identificatie.

Vragen
Graag vragen wij u dit nieuws te delen met uw buurtgenoten, zodat iedereen op de hoogte is. Heeft u vragen over deze onderzoeken? Neemt u dan contact op met ons WoonAdviesTeam via telefoonnummer 088 – 385 0800. 

Uitgelicht

Zoeken