Wonen Limburg voegt ruim 100 studentenwoningen toe in Maastricht

esther

Wonen Limburg biedt vanaf de start van het nieuwe studiejaar woonruimte aan 127 studenten in Maastricht in het gloednieuwe studentencomplex Wauwhaus. Het betreft voornamelijk zelfstandige appartementen. Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar zelfstandige studentenhuisvesting in Maastricht, dat onlangs nog werd uitgeroepen tot beste studentenkamerstad van Nederland.

Wauwhaus Maastricht

De afgelopen maanden werd het voormalige kantoorpand Europahave aan de Dr. Nevenstraat verbouwd tot een hoogwaardige studentencampus met energielabel A. Het aanbod betreft voornamelijk zelfstandige en gemeubileerde studio’s met een eigen keuken en badkamer. Daarnaast biedt het gebouw 9 groepsappartementen met een woonkamer, keuken, badkamer en 2 of 4 slaapkamers die je met je vrienden kan huren.

Mooie aanvulling
Wonen Limburg wil met dit pand studentenhuisvesting in de stad toevoegen met een passende prijs-kwaliteitverhouding. Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg: “Er is veel particulier aanbod in Maastricht. Daar is dit een mooie aanvulling op. Bovendien zorgen we door ineens in één pand zoveel kamers aan te bieden voor een welkome clustering. Dat is mede op verzoek van de gemeente en universiteit. Veel versnippering legt druk op de wijken. Ook zij vinden het daarom belangrijk dat woningcorporaties investeren in (zelfstandige) studentenhuisvesting.”  

Veel ruimte voor ontmoeten
Wonen Limburg kocht het pand aan de Dr. Nevenstraat aan van Cores Development uit Antwerpen. Huizen Beheer Maastricht verzorgt de verhuur. De kamers worden volledig gemeubileerd en gestoffeerd verhuurd. Daarnaast zijn er in de algemene ruimten diverse voorzieningen aanwezig. Zoals een loungeruimte met bar, een ruimte met wasmachines en een ondergrondse fietsenstalling. Ook zijn er diverse plekken in het gebouw waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kan worden gestudeerd. 

Uitgelicht

Zoeken