Wilt u een binnenrenovatie?

Ingrid Bekker

Wij staan voor u klaar wanneer u van uw huis een echt thuis wilt maken. Is uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe? Of doet u graag aanpassingen naar uw eigen smaak?

U kiest zelf wanneer u de voorziening wilt laten vernieuwen. Ook bepaalt u bij deze 'binnenrenovatie' zelf hoe de voorziening eruit komt te zien. Er is een ruime keus uit materialen. Uw wensen staan voorop. Huurt u een woning via Wonen Limburg Accent? Dan gelden er andere regels ten aanzien van de keuzes uit materialen. 

Aan vervanging toe

Een keuken, keukenblok, badkamer en toilet gaan een bepaald aantal jaren mee. Dat aantal jaren heet de afschrijvingstermijn. Als uw voorziening deze termijn heeft bereikt, dan vervangen wij die kosteloos voor u.

De afschrijvingstermijnen van de voorzieningen zijn:

  • Badkamer – 30 jaar
  • Toilet – 30 jaar
  • Keukenblok – 17 jaar
  • Tegelwerk keuken – 34 jaar (het tegelwerk gebeurt alleen tegelijkertijd met het keukenblok)

Maar u kunt ze ook eerder laten vernieuwen, als u dat wilt. Voor een keukenblok geldt dat dit dan 12 jaar of ouder moet zijn en de badkamer en toilet moeten minimaal 25 jaar oud zijn. Bij vernieuwing voordat de afschrijvingstermijn is verlopen, betaalt u een eigen bijdrage, de restwaarde. Over de kosten maken we samen met u goede afspraken.

In overleg met ons bepaalt u zelf wanneer de vervanging plaatsvindt. Bijvoorbeeld op snipperdagen die u al gepland hebt. Of als er toch al schilderwerk binnenshuis gedaan wordt.

Zoveel mensen, zoveel wensen

We horen vaak dat huurders liever meer willen dan een standaardkeuken. Daarvoor bieden we enkele kosteloze opties. Binnen onze keuzemogelijkheden kunt u bijvoorbeeld kiezen uit:

  • één van de 6 kleuren voor de fronten van de keukenkastjes
  • een keuze uit een witte tegel of een tegel in gebroken wit in de keuken
  • een bepaald type handgreep op de keukenkastjes
  • een keuze uit een witte tegel of een tegel in gebroken wit voor het tegelwerk van de badkamer of het toilet met daarbij verschillende mogelijkheden om accentkleuren in het tegelwerk aan te brengen.

In overleg met de onderhoudspartner kunt u deze nieuwe voorziening naar eigen smaak uitzoeken.

Kiezen voor extra’s

Er bestaan ook aanvullende mogelijkheden, zoals een toilet in de badkamer of zelfs een verplaatsing van de badkamer. Dit valt onder een geriefsverbetering en hiervoor betaalt u een huurverhoging. Alleen bij het uitvoeren van BKT (Badkamer, Keuken, Toilet) is een tweede toilet mogelijk. Ook (luxere) apparatuur in de keuken is een wens die u met de onderhoudspartner kunt bespreken. De meerkosten zijn voor uw rekening. U rekent die zelf af met de onderhoudspartner.

Uw regie, onze begeleiding

U houdt de regie over het uiterlijk. Wij zorgen voor de juiste uitvoering en begeleiden u bij het keuzeproces. Hiervoor komt de onderhoudspartner bij u thuis. Wanneer het onderhoud start, houdt onze vastgoedcoördinator een oog op de werkzaamheden van de onderhoudspartner. En natuurlijk is hij ook aanwezig bij de oplevering.

Opmerking over de douchevloer bij badkamerrenovatie
Bij elke badkamerrenovatie slopen we de tegelvloer inclusief de cementdekvloer. Onder de cementdekvloer zit de constructievloer. Die blijft intact; we gaan hierin niet kappen. 
Het kan zijn dat de douchevloer (opstap) naar de badkamer omhoog gaat in verband met het wegwerken van leidingwerk in de vloer.
We streven ernaar om de opstap zo laag mogelijk te houden. 

Nieuwe voorzieningen aanvragen

Wilt u een aanvraag voor een binnenrenovatie doen? Dit kan online via Mijn Wonen Limburg. Of kom langs in een van onze buurtwinkels of maak een afspraak via het WoonAdviesTeam, telefoonnummer 088 - 3850800, keuze 1 reparatieverzoek.
Houdt u er rekening mee dat we momenteel een wachtlijst hebben met huurders die kiezen voor een binnenrenovatie? Dit betekent dat het langer duurt dan gebruikelijk is voordat wij uw aanvraag in behandeling kunnen nemen. Als u zich aanmeldt, registreren wij in ieder geval alvast uw aanvraag.
 

 

 

Zoeken