Starters: voor het eerst op de woningmarkt

Administrator

Als je voor het eerst zelfstandig gaat wonen, wil je flexibel blijven én een goede keuze maken. Je wilt graag een woning die bij je past in een buurt die je leuk vindt. Wonen Limburg helpt je hierbij.

Je wilt flexibel blijven. Want je weet nog niet hoe lang je blijft wonen en hoeveel ruimte je in de toekomst nodig hebt. Maar je wilt ook gaan voor een woning die helemaal bij je past. In een fijne buurt natuurlijk. Kijk maar eens naar de verhalen van andere starters.

Flexibel wonen

Je kunt al bij ons huren als je achttien jaar of ouder bent en bij Wonen Limburg ingeschreven staat. Als je je eerste woning bij ons huurt, blijf je flexibel. Je kunt vertrekken als je wilt of als dat nodig is. Maar je kunt ook makkelijk doorgroeien naar een grotere woonruimte. Bovendien zijn je huurkosten relatief laag en heb je soms recht op huurtoeslag.

Je kunt ook bij Wonen Limburg terecht als je een woning wilt kopen. Voor het kopen van een huis hebben wij aparte verkoopbrochures.

Huren: weinig of geen onderhoud

Als je bij ons huurt, zorgen wij voor het groot onderhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het buitenschilderwerk of het vervangen van kozijnen. Voor € 4,- per maand lossen we bovendien kleine gebreken voor je op, zoals een lekkende kraan of een krakende deur. Je kunt natuurlijk zelf je huurwoning verder verbeteren door erin te klussen. Je krijgt daarvoor mogelijk zelfs een vergoeding van ons als je de woning weer verlaat!

Hoe vind je een woning?

Op onze website kun je je oriënteren door bijvoorbeeld te zoeken naar een aansprekende buurt of een nieuwbouwproject met huurwoningen voor starters. Ook vind je er informatie over hoe snel je een woning kunt krijgen. Voor een overzicht van het totale woningaanbod van Wonen Limburg verwijzen we je naar de site www.thuisinlimburg.nl.

Meer weten?

Meer informatie over starten op de woningmarkt vind je in onze startersbrochure (pdf).

Uitgelicht

Zoeken