Een woning zoeken en huren

Ingrid Bekker

U gaat uw eerste woning huren via Wonen Limburg of u heeft bij ons uw nieuwe droomhuis gevonden. Leuk én spannend. Het betekent ook dat u een aantal zaken moet regelen. Daar helpen we u bij.

Direct naar ons aanbod

Wenst u direct te gaan naar ons huuraanbod? Klik dan op www.thuisinlimburg.nl

Bent u op zoek naar een vrije sector huurwoning, boven de huurtoeslaggrens?
Kijk dan op onderstaande links:
Voor regio Roermond en omgeving: www.tehuurinroermond.nl
Voor regio Weert en omgeving: www.hurenhartjeweert.nl
Voor Noord Limburg: www.hureninnoordlimburg.nl

Gezocht en gevonden

U reageerde op een woning en behoort tot de eerste kandidaten. U ontvangt een schriftelijke uitnodiging van ons voor een bezichtiging. Als de woning van uw keuze nog bewoond is, maakt de huidige bewoner u wegwijs in het huis. Misschien staat de woning van uw keuze al leeg. In dat geval laten wij u de woning zien.

Het kennismakingsgesprek

Als u na de bezichtiging aangeeft dat u nog interesse hebt in de woning, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. We bespreken wat u als huurder van ons mag verwachten en wat wij als verhuurder van u verwachten. U kunt tijdens dit gesprek al uw vragen stellen over huren en wonen. In de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek vragen wij u een aantal gegevens mee te brengen. Die gegevens hebben we later nodig om een huurovereenkomst te kunnen opstellen. Als u nu al bij ons huurt, kunt u ons de benodigde gegevens ook toesturen.
Wij adviseren u altijd naar uw nieuwe maandelijkse woonlasten te kijken voordat u besluit de aangeboden huurwoning te accepteren. Meer informatie over redelijke woonlasten vindt u op www.woonlastendebaas.nl.

Woningaanbieding

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u van ons een schriftelijke woningaanbieding. In die aanbieding vindt u een specificatie van de totale maandhuur en de datum waarop de woning vermoedelijk vrijkomt. Op het antwoordformulier bij de aanbieding kunt u binnen 3 werkdagen aangeven of u de woning daadwerkelijk wilt gaan huren.

Ja, ik wil deze woning

Als u voor de woning kiest, ondertekent u het antwoordformulier en stuurt u dit ons binnen 3 werkdagen terug. Woont u op dit moment al in een woning van ons, dan is het belangrijk dat u de huur van uw 'oude' woning tijdigt opzegt. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. Om het u gemakkelijk te maken, kunt u de huur op iedere werkdag van de maand opzeggen.

Nee, ik wil de woning niet

Ook als u de aangeboden woning afwijst, ontvangen wij graag binnen 3 werkdagen het antwoordformulier van u retour. U blijft gewoon ingeschreven als woningzoekende en kunt verder zoeken naar een passende woning. Als wij geen formulier van u ontvangen, gaan we ervan uit dat u de woning niet wilt huren. De aanbieding vervalt dan.

Gefeliciteerd met uw woning

Als u onze aanbieding accepteert, krijgt u van ons een uitnodiging om de sleutel in ontvangst te nemen en het huurcontract te tekenen. Na het tekenen van het huurcontract bent u officieel de huurder van de woning. Handige informatie vindt u in deze brochure.

Uitgelicht

Zoeken