Brandveiligheid: daar red je levens mee

Marian Gielen

Wonen Limburg wil dat bewoners zich prettig voelen in hun woonomgeving. Het ‘thuisgevoel’ noemen we dat. De basis voor dit thuisgevoel is een gevoel van veiligheid.

Foto Ger

Samen kunnen we veel doen om uw woonomgeving zo veilig mogelijk te maken. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Heeft u bijvoorbeeld weleens stilgestaan bij de brandveiligheid bij u thuis? Dat voelt voor u misschien als een ver-van-mijn-bedshow. Want hoe groot is nou de kans dat u met een brand te maken krijgt?

Die kans is niet zo groot. Maar áls het gebeurt, heeft dat enorme gevolgen. Voor u en uw omgeving. Dat blijkt wel uit het verhaal van Roy Everts. Door een brand verloor hij alles wat hij had.  

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor brandveiligheid. Vóór 1 juli moeten in elk huis in Nederland bijvoorbeeld verplicht rookmelders hangen. Wij regelen dat voor al onze huurders. Een flinke operatie, die we dubbel en dwars de moeite waard vinden.

Na het lezen van deze uitgave van ‘In de buurt van…’ begrijpt u hopelijk waarom we brandveiligheid zo belangrijk vinden. Zelf kunt u ook veel doen. Woont u in een woongebouw? Zorg dan in elk geval dat er geen brandgevaarlijke spullen in de gemeenschappelijke ruimtes staan. 

Meer tips vindt u hier. We zouden het u niet vragen als het niet zo ontzettend belangrijk was. In dit geval hangen er echt mensenlevens vanaf.

Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg

Uitgelicht

Zoeken